Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Hier is het bewijs, zwart op wit dat Santokhi leent en nog meer gaat lenen

Hier is het bewijs, zwart op wit dat Santokhi leent en nog meer gaat lenen

President Santokhi leent al en gaat nog meer lenen maar tegelijk zegt hij dat zijn regering niet van het lenen is. Wat moet je met zo iemand dan? Je kan de president dus niet meer geloven. Dat gedrag noemen wij liegen, jokken of de boel bedonderen.

Hier is het bewijs, zwart op wit:

In zijn begroting van 2023 gaat hij uit van een lening van SRD 15.118 miljoen en in de begroting van 2024 gaat hij ook uit van een lening van SRD 10.146 miljoen. Dus in 2 jaar tijd samen ruim SRD 25 miljard !! lenen.

Op de persconferentie van dinsdag 3 oktober zei hij expliciet dat zijn regering niet van het lenen is, hij is niet zoals de vorige regering. Waarom de niet aflatende drang en behoefte bij hem om 3,5 jaar later nog steeds op de vorige regering af te geven. Net een klein kind. Hij blijft terugkijken. Straks gaat hij terugkijken en Columbus de schuld geven dat die in 1492 Suriname ontdekte en daarmee zoveel gedoe in Suriname heeft gebracht want anders zouden de Indianen in rust en vrede leven. Of dat hij de bakra’s de schuld gaat geven dat die zijn voorouders uit India naar Suriname bracht waardoor hij nu niet meer voor het Indiaas volkslied kan gaan staan. Het enige wat hij nog kan doen is stiekem huilen bij het Indiaas volkslied.

Wat is de ernst?
Lenen is niet de ernst waar dit betoog om gaat. Wat is dan de ernst? De ernst is dat je de president niet meer kan geloven, je weet niet meer wat waar is en wat een leugen is. De persoon is in achting gedaald en hij sleept het ambt mee in de val.

Het is zorgelijk en tegelijk schandalig dat:
1. De president zo zinloos, doorzichtig en opzichtig liegt
2. Niemand hem daarop kritisch bevraagt in Suriname
3. Zijn VHP dat gedrag van hem goedkeurt en verdedigt
4. Mensen om hem heen dat gedrag van liegen maar niet willen inzien

Dit zegt dus veel over Suriname en Surinamers. Beschaving is nu zoek. De wereld gaat niet ten onder door degene die kwaad doet maar door degene die toekijkt of de andere kant opkijkt bij al dat kwaad. En helaas blijken er hordes van die types te zijn onder de Surinamers. En die hordes zijn snel op hun tenen getrapt als mensen Suriname een failed state noemt.

Onder de hordes zijn te vinden:
– Minister Raghoebarsing die zat bij de persconferentie en keek ernaar en zei niks. Hij ziet en hoort het kwaad maar kijkt de andere kant op. Minister van Financiën is hij he!
– Cedric van Samson – DNA-lid! – is op social media meer geïnteresseerd waarom ik vroeger niet van mij liet horen, hij is niet geïnteresseerd in dat zijn president liegt. Hij ziet het kwaad gebeuren en kijkt graag de andere kant op. Als een DNA-lid voor aantoonbare leugens van zijn president in het openbaar zijn ogen sluit dan is het land reddeloos verloren.
– VHP’ers op social media zijn net trollen druk met de boodschapper die het kwaad blootlegt in plaats van dat zij zich uitspreken tegen het kwaad;
– Batterij Hindostanen waaronder professor dit, dr. dat, mr. zus en drs. zo die zich haasten om excuses te bedenken waarom je de liegende president maar niet kwalijk moet nemen want hij heeft het moeilijk. Dat is het weldenkend deel van de Hindostanen! Zorgelijk, waarheen met de Surinamers?

Oproep
Ik roep alle nog resterende beschaafde Surinamers op om nu een stevig standpunt in te nemen tegen zoveel leugens, bedrog en misleiding. Laat leugens niet de nieuwe norm worden, laat het niet iets normaals worden. Let niet op de groep die zijn ziel allang verkocht heeft voor een loempia, dawet en saoto soep. Let niet op de VHP’ers want die vinden alles van Santokhi goed en heilig. Zij geloven alles van hem, ook al zegt Santokhi dat voortaan de stieren in Suriname drachtig zullen zijn of dat olifanten ook eieren gaan leggen in Suriname.

Santokhi heeft voor 2020 zoveel gelogen en hij liegt nu nog steeds. De vraag rijst nu wat je straks nog moet geloven als hij bij de verkiezingen van 2025 weer beloftes gaat doen. Ik denk dat je beter niks kan geloven. Waarom zou je hem nog willen geloven? Wat zou een reden kunnen zijn? Geen!

Hikmat Mahawat Khan

Lees in dit verband ook het artikel “Zijn er nog nuchtere en helder denkende VHP’ers die Santokhi een spiegel kunnen voorhouden?” op Suriname Herald, 4 oktober 2023.