Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Het Suriname Culinary Team heeft hulp nodig

Het Suriname Culinary Team heeft hulp nodig

door Jill Landburg

Ook dit jaar gaat het Suriname Culinary Team, SCT, ons land vertegenwoordigen op de Taste of the Caribbean 2015 in Miami in de maand juni. Het internationaal evenement bestaat uit verschillende categorieën waaraan zij mogen deelnemen.

De categorieën zijn de team competitie, individuele beef & seafood en cheesecake competities, en bartender competities. Behalve dat het een eer om op zo’n groot evenement te staan en ons land te mogen vertegenwoordigen krijgen de chefs bij goede prestaties medailles en mogen zij opscheppen over hun verdiensten.

Het SCT bestaat uit bartender David Deul, de chefs Lorenzo Harper, Benedict Cataggatan, Gilbert Wirjomoenawi, junior-chefs Algeray Ravenberg en Svaenny Soekotaroeno en pastry chef Xaviera Mijnhijmer.

De koks zijn momenteel werkzaam bij ondermeer Torarica, Spice Quest en Krasnapolsky. Zij worden begeleidt door coach Jethro Wirht die al twee keer heeft meegedaan aan de Taste of The Caribbean en goud won op het onderdeel Chef of the Year vorig jaar.

Verder wordt het team bijgestaan door cehf-koks Michael Hermelijn, Patrick Woei en Stein Hoogdorp. Ook leden van het oud team Sherwin Alexander en Michel Blackson ondersteunen hun opvolgers.

Deelname aan de precieuze competitie is alles behalve goedkoop. Het team heeft voor de reis, verblijf, boodschappen, vervoer bijkans 35000 euro nodig. Vandaar dat de Suriname Chefs Association fundraising diners organiseert om de nodige financiën binnen te halen om te team af te kunnen vaardigen.

Het bedrijf Interfarm biedt een helpende hand door sponsoring van vlees voor de fundraising diners. Andere bedrijven kunnen ook nog steeds een donatie doen of onder andere een hele diner sponsoren. Er zijn nog vier diners te gaan. Het publiek kan het team ook steunen door mee te doen aan deze laatste diners.

Het is makkelijk momenteel in de vergetelheid te geraken gezien de focus in het land de verkiezingen zijn. Maar door alles heen is het wel belangrijk te beseffen dat het culinaire een van onze troeven is wat de toerisme sector betreft. Een ondersteuning naar het team is niet verkeerd en juist een bevestiging dat het geloof ‘in eigen kunnen’ er nog steeds is. Dus wees er snel bij! Ondersteun de chef-koks en lever ook jouw bijdrage in het ontwikkelen van de kookkunst van ons land.

Voor meer informatie kunt u mailen naar amymacdonald210@hotmail.com of bellen op het nummer 855 00 77.