Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Het opvolgingsdrama van Rupert Murdoch gaat zijn volgende acte in

Het opvolgingsdrama van Rupert Murdoch gaat zijn volgende acte in

DOOR JORDI BOU
September 22, 2023 – Het besluit van mediamagnaat Rupert Murdoch om de macht over te dragen aan zijn oudste zoon, Lachlan, vormt geen oplossing voor het potentiële machtsspel dat zou kunnen optreden na de dood van Rupert.

Op 21 september kondigde Rupert Murdoch aan dat hij aftrad als voorzitter van Fox Corp en News Corp, waarmee een einde kwam aan een carrière van meer dan zeventig jaar waarin hij een media-imperium creëerde dat zich uitstrekte van Australië tot de Verenigde Staten.

Hoewel Lachlan de verwachte keuze was om zijn vader te vervangen, is het onduidelijk wat er zal gebeuren als de oudste Murdoch sterft.

Opstijgen naar de troon en eraan vasthouden zijn verschillende stellingen. De toekomst van Lachlan zal worden bepaald door zijn broers en zussen, die allemaal zitting hebben in het bestuur van de trust die het bedrijf controleert via een speciale aandelenklasse.

De Murdoch Family Trust heeft acht stemmen: vier daarvan worden gecontroleerd door Murdoch, en de overige vier worden gecontroleerd door de vier kinderen uit zijn eerste twee huwelijken.

Na de dood van Rupert zullen de stemaandelen van News Corp en Fox Corp worden overgedragen van Murdoch aan zijn vier volwassen kinderen – Prudence, Elisabeth, Lachlan en James – waardoor een scenario ontstaat waarin drie van de kinderen een vierde kunnen overstemmen, wat mogelijk een strijd om de toekomst van het media-imperium.