Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Het drukke processchema van Trump

Het drukke processchema van Trump

DOOR DUNCAN MIL
2 oktober 2023 – Voormalig president Donald Trump, drie van zijn kinderen en de Trump Organization worden beschuldigd van fraude, vervalsing van zakelijke gegevens, het afgeven van valse financiële overzichten en samenzwering.

In de eerste van zeven civiele en strafzaken wordt Trump geconfronteerd met beschuldigingen dat hij zijn activa tussen 2011 en 2021 jaarlijks met 1,9 miljard dollar tot 3,6 miljard dollar heeft opgeblazen om honderden miljoenen te besparen op leningen en verzekeringen.

De zaak die is aangespannen door de Democratische procureur-generaal van New York, Letitia James, eist minstens 250 miljoen dollar aan boetes, een verbod tegen Trump en zijn zonen Donald Jr. en Eric om bedrijven te runnen in New York, en een vijfjarig verbod op commercieel onroerend goed tegen Trump. en de Trump-organisatie.

Rechter Arthur Engoron, de rechter in de zaak, oordeelde op 26 september dat James had bewezen dat Trump en zijn medebeklaagden op frauduleuze wijze zijn vermogen hadden opgeblazen. Engoron beval in zijn uitspraak de intrekking van certificaten die tien van Trumps zakelijke entiteiten nodig hebben om enkele van zijn grote eigendommen te exploiteren – waaronder Trump Tower en zijn golfclubs in New York – en zei dat hij onafhankelijke curatoren zou aanstellen om toezicht te houden op hun ‘ontbinding’. .”

Trump reageerde op de dag van de uitspraak in een post op zijn Truth Social-platform, waarbij hij de beschuldigingen dat hij fraude had gepleegd ‘belachelijk en onwaar’ noemde, en sloeg terug door Engoron een ‘GEKEERDE’ rechter te noemen.