Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Herpositionering Semif met aangepaste doelen en huisstijl

Herpositionering Semif met aangepaste doelen en huisstijl

door Wilfred Leeuwin

PARAMARIBO — “Onze nieuwe identiteit symboliseert een welvarende toekomst, waarin de rijkdom van Suriname op een duurzame wijze wordt benut voor het bevorderen van de ontwikkeling”, zegt Mishal Ramdas, voorzitter van de Suriname Environmental and Mining Foundation (Semif). Zij sprak donderdag in het Courtyard by Marriott bij de presentatie van de ‘herpositionering’ van de organisatie die tot uitdrukking komt in aangepaste doelen, visie, een nieuwe website en nieuwe huisstijl, inclusief logo.

Er zijn ook presentaties gehouden over lopende projecten die door Semif zijn gefinancierd en nieuwe projecten waarvan ze de uitvoering zal betalen. Semif is opgericht in 2008 door Rosebel Gold Mines samen met de staat Suriname en Grassalco om organisaties en personen te ondersteunen die met hun initiatieven willen bijdragen aan de ontwikkeling van natuurlijke hulbronnen in Suriname.

“Onze nieuwe identiteit symboliseert een welvarende toekomst, waarin de rijkdom van Suriname op een duurzame wijze wordt benut”

In de nieuwe vorm zal ze haar nationale karakter behouden, maar zich in het bijzonder richten op projecten in Brokopondo, omdat Rosebel Gold Mines in dat district haar hoofdactiviteiten heeft. Om een project in aanmerking te laten komen voor financiering moet het zijn gericht op educatie, onderzoek, ondernemerschap, gemeenschapsontwikkeling of milieubescherming. Het fonds daarvoor – op dit moment is er vijf miljoen US dollar ter beschikking – wordt gefinancierd door de goudmaatschappij.

Ontwikkelingsgericht

Voorzitter Ramdas stelt dat de doelstellingen van Semif zijn vastgelegd in de Delfstoffenovereenkomst. Volgens haar wordt met de herpositionering ernaar gestreefd een nog grotere impact te hebben in Suriname door projecten te ondersteunen die op effectieve wijze bijdragen aan de ontwikkeling.

Ze denkt aan verantwoordelijke exploitatie van natuurlijke hulpbronnen, het verstrekken van studiebeurzen aan getalenteerde burgers en het bevorderen van ondernemerschap. Bij de presentatie waren behalve het bestuur en management van Semif aanwezig districtscommissaris Ludwig Mendelzoon van Brokopondo en vertegenwoordigers van de oprichters, onder wie directeur Wesley Rozenhout van Grassalco