Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Hennah Loraine uit donkere periode dankzij ‘Goodbye You, Hello Him’

Hennah Loraine uit donkere periode dankzij ‘Goodbye You, Hello Him’

door Shanavon Arsomedjo

PARAMARIBO — Iedereen verwerkt negatieve ervaringen op een andere manier. Hennah Loraine doet dat door erover te zingen. De zangeres heeft ervoor gekozen om een cover te doen van het nummer ‘Goodbye You, Hello Him’ van Betty Wright, één van haar favoriete songs.

Ze is ook een grote fan van Wright. “Ik heb dit nummer in een verfrissend nieuw jasje gedaan”, vertelt ze aan de Ware Tijd. Voor Loraine is het een mijlpaal om na zoveel jaren weer een nummer op te nemen. De cover, die haar dichtbij aan het hart ligt, is een bemoediging om negatieve ervaringen los te laten. Haar boodschap, vooral aan mensen die gedeprimeerd zijn, is blijven geloven in positieve dingen in het leven en vooral om niet op te geven in de liefde.

Bevrijding

Loraine kent ‘Goodbye You, Hello Him’ al sinds haar vijftiende jaar, toen het nog niet erg bekend was. Dit lied heeft haar door een moeilijke periode heen geholpen en vooral daarom besloot ze om het in haar eigen stijl te zingen. Met behulp van dit nummer wil de zangeres definitief een streep zetten onder de donkere periode, als gevolg van de breuk van een relatie na twintig jaar. Dit heeft veel invloed op haar gehad, maar met dit nummer laat ze los en pakt ze de mooie dingen in het leven weer op.

De artiest bevrijdt zich van al het negatieve en kijkt met enthousiasme naar de toekomst. De bedoeling van deze nieuwe versie is om mensen aan te spreken en te inspireren zoals dat bij haar het geval is geweest. Ze hoopt dat vooral koppels die uit elkaar zijn gegaan en een moeilijke tijd meemaken er door worden bemoedigd en hen zal helpen om weer open te staan voor nieuwe kansen in het leven.

Bij het tot stand komen van de beat, kreeg ze hulp van haar dochter Ravenna-Jade en schoonzoon Jamal Enthing. Arrangeur Ernesto van Dal heeft er een mooie compositie van gemaakt. Er wordt ook gewerkt aan een bijbehorende videoclip. Voor het commerciële mag ze rekenen op steun van haar zoon en ondernemer Remilio. Haar jongste dochter Ginny-Rose zorgt voor de vormgeving en social media.

(lees verder onder de foto)

[Foto: Helio Phoeli]

Muzikale familie

Hennah Loraine Bendanon is op 14 februari 1966 in Paramaribo geboren, vertrok als negenjarige naar Nederland, maar woont sinds enkele jaren weer in Suriname. Haar leven wordt voor een groot deel beïnvloed door muziek.

Doordat Loraine uit een muzikale familie komt is muziek altijd belangrijk voor haar geweest. Niet alleen haar moeder en tantes zingen, maar ook haar dochters tonen interesse voor zang en muziek.

De zangeres luistert graag naar liederen van Mahalia Jackson, Shirley Caesar, Whitney Houston en Celine Dion. Verder raakt ze geïnspireerd door de artiesten Freddy Mercury en Tina Turner, vanwege hun entertainment vaardigheden en enorm uithoudingsvermogen tijdens hun optredens.

Doordat ze elke zondag met haar oma in Suriname naar de kerk ging en vervolgens in Nederland met haar moeder, raakte ze al op jeugdige leeftijd geïnspireerd om te zingen. Uiteindelijk werd dit haar passie.

Ze zingt graag gospelnummers door de boodschap die ze hebben en omdat ze mensen kunnen raken. Maar ze houdt ook van soul, pop en rock ’n roll. Zelf heeft zij altijd gezongen met gospelkoor Valentine en The Loraine Gospelsingers. In Suriname is zij al zeven jaar actief als lead vocalist bij het RRO-orkest en heeft zij samen Romeo Foe-A-Man opgetreden bij diverse gelegenheden.