Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Hefner Lounge & Cocktails: horeca-ondernemers slaan handen in een

Hefner Lounge & Cocktails: horeca-ondernemers slaan handen in een

door Sharon Singh

PARAMARIBO De Van Sommelsdijckstraat kenmerkt zich door de verschillende internationale keukens en bruist ‘s avonds van het leven. Vanaf Indiaas, Grieks, Italiaans tot Japans eten. Er is voor ieder wat wils. Sinds kort is er een nieuwe zaak bijgekomen; Hefner Lounge & Cocktails. Naast de bar en lounge, kunnen lekkerbekken hier terecht voor Mexicaans fusion gerechten.  

De ondernemers die hierachter staan zijn gerenommeerden in de horecasector. George Aalstein(Georgie’s Bar &Chill/ Yulin Dim Sum & Cocktail Bar), Robin Roemer(’T Vat), Henk van Dijk(Mighty Racks/ Pannenkoek en Poffertjes Café) en Jonathan Martodihardjo( Sizzler en Signature).

“Hiermee hebben we onze krachten gebundeld om iets anders in de straat neer te zetten, waar wij denken dat de bezoekers echt iets aan zal hebben”

Het concept dat de ondernemers beogen is om vanaf Hefner tot en met Mighty Racks om te toveren tot een food hall. Gasten die bij Mighty Racks zitten kunnen ter plekke een Fiesta del Nachos bestellen van Hefner en omgekeerd. Behalve Mexicaans en internationale fingerfoods, kunnen bezoekers voor hun typische Surinaamse schotels bij Suri Soul Food terecht. Ook hier geldt hetzelfde principe.

“Hiermee hebben we onze krachten gebundeld om iets anders in de straat neer te zetten, waar wij denken dat de bezoekers echt iets aan zal hebben. Na een aantal brainstormsessies besloten we dit model te hanteren”, vertelt Aalstein.

Maar wat is lunchen of dineren zonder sfeer? “Het kan ook zo zijn dat je op een vrijdagavond een deejay hier hebt. De bar & lounge zal eigen events organiseren.” Het restaurant wilde iets meer naar buiten treden en besloot aan Restaurantweek(31 juli tot en met 6 augustus) mee te doen.

Daarvoor is er een driegangen menu bedacht. Jalepeño poppers gevuld met roomkaas als voorgerecht. Het hoofdgerecht was een fiesta platter met onder andere gegrilde garnalen, fajita, tortilla chips en yuca fries  en het nagerecht was een banaan oliebol.

Hoewel Hefner sinds december vorig jaar is geopend, hebben de managers enkel op de drukte van december gefocust. “We hebben feesten georganiseerd en aardig wat mensen gehad. Toen het in januari iets rustiger werd, zijn we zaken gaan finetunen”, meent Aalstein. Er is aan het interieur gewerkt en het trainen van het personeel. Op 19 augustus vindt de soft opening plaats van de outdoor food hall.