Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Heetste’ dancehallartiest komt naar Suriname

‘Heetste’ dancehallartiest komt naar Suriname

“28 oktober! Suriname, ik kom eraan!!!” Na de vele shows met Afro-beats-artiesten uit Nigeria, wordt weer een Jamaicaanse dancehall-/reggaeartiest gehaald voor het geven van een show. Het gaat om Dexta Daps, de ‘heetste’ dancehallartiest van het moment.

door Steven Seedo

Zijn liveoptreden is op 28 oktober in het André Kamperveen Stadion en Dexta Daps is er helemaal klaar voor. Hij schreeuwt het van de daken en roept fans in een film op Facebook op om niet te wachten tot het laatste moment om hun tickets te bemachtigen.

Het concert maakt deel uit van zijn veelgeprezen Trilogy Tour. Na zijn optreden in Suriname reist hij op 5 november af naar Toronto, Canada en in december geeft hij shows in zijn geboorteland Jamaica met optredens in Kingston, Ocho Rios en Negril.

Niet te missen

De artiest wordt naar Suriname gehaald door Black & Sexy Events and Friends. Lokale topartiesten, onder wie Jackson Blai en Kapalani, zullen het publiek opwarmen voorafgaand aan Dexta Daps zijn verwachte explosieve show. Ook dj Didi Youth uit Frans-Guyana en dj Travis van Guyana zijn van de partij.

“Maak je klaar om te feesten op de heetste dancehall-beats. Het is een avond die je niet mag missen”

Black & Sexy Events speelt bij het halen van een artiest of groep naar Suriname voor een concert in op de grote vraag. “Wat de mensen vragen brengen we. Elke keer na een event wordt op Facebook een klein onderzoekje gedaan om te peilen welke artiesten populair zijn”, zegt event planner Chermain Pansa. Dexta Daps blijkt ontzettend populair te zijn onder de vrouwen.

Pansa benadrukt dat het concert een internationale opzet zal krijgen qua podium, decor en verlichting. “Koop je kaartjes nu en maak je klaar om te feesten op de heetste dancehall-beats met Dexta Daps. Het is een avond die je niet mag missen!” prijst de event planner de show van volgend weekend aan.

‘The next big thing’

Dexta Daps, geïnspireerd door dancehall-legendes als Bounty Killer en Shabba Ranks, wordt geroemd om zijn ongeëvenaarde veelzijdigheid, unieke stem en adembenemende liveoptredens. Deze onmiskenbare artiest, die zowel kan rappen als zingen, wordt door niemand minder dan Bounty Killer zelf bestempeld als ‘The Next Big Thing of Dancehall’.

Met hits als ‘Call me If’, ‘Na leave you’, ‘Bring it to the owner’ en ‘WiFi/en 7Eleven’ heeft hij wereldwijd indruk gemaakt. Dexta Daps heeft samengewerkt met toonaangevende dancehallartiesten als Kranium, Masicka, Movado, evenals internationale grootheden, onder wie de Engelse rapper en zangeres M.I.A, de Nigeriaanse zanger Davido van de megahit ‘Fall’, de Canadese multi-instrumentalist Kiesza en de Canadese rapper en zanger Tory Lanez.

De Jamaicaan lanceerde zijn carrière met de singles ‘Save me jah’ en ‘May you be’ in 2012 en brak in 2014 definitief door met ‘Jealous ova’, een samenwerking met de opkomende dancehallartiest Tifa. Dit succes leidde tot een reeks populaire singles en zijn debuutalbum ‘Intro’ in 2017, dat zijn status als het icoon van sensuele dancehall versterkte. Zijn erotische videoclip op YouTube werd in korte tijd meer dan 9,4 miljoen keer bekeken voordat er leeftijdsbeperkingen werden ingesteld.

Met de release van ‘Shabba madda pot’ in 2015, die meer dan dertien miljoen keer werd bekeken op YouTube, groeide zijn populariteit tot ongekende hoogten. Hij schitterde op het prestigieuze Reggae Sumfest op Jamaica in 2017 en maakte daar zoveel indruk dat hij ook in 2019 en 2022 werd uitgenodigd voor het festival.