Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Hamas: Al-Aqsa-moskee, Gevangenen Rode Lijnen in Palestina

Hamas: Al-Aqsa-moskee, Gevangenen Rode Lijnen in Palestina

De woordvoerder van de Palestijnse Islamitische Verzetsbeweging Hamas heeft de ontheiliging van heilige Moslimsites door de zionisten veroordeeld. Hij benadrukte dat Al-Aqsa een rode lijn is voor Palestina, zoals gemeld door het Palestijnse Informatiecentrum (PIC). In een persverklaring verduidelijkte Hamas-woordvoerder Hazem Qasim dat de term “Redlines” niet slechts een motto is, maar een feit dat tijdens de Slag om Saif Al Quds (Zwaard van Quds) en andere veldslagen is bewezen.

Qasim wees erop dat het huidige harde kabinet van het zionistische regime een religieuze oorlog voert tegen islamitische en christelijke heiligdommen in Al-Quds en probeert plannen uit te voeren om de Al-Aqsa-moskee op welke manier dan ook te verdelen. Hij benadrukte dat de zionistische vijand de oorlog heeft geïntensiveerd en druk uitoefent op de inwoners van Quds met als doel hen te verdrijven, en dat alle acties van het zionistische kabinet gericht zijn op het implementeren van het “Jewishiza”-plan in heilig Quds.

De Hamas-woordvoerder verklaarde verder dat de recente aanval op Palestijnse gevangenen in de Ramon-gevangenis een van de misdaden van de zionistische vijand tegen de Palestijnse natie was. Hij benadrukte dat de extremistische zionistische regering, geleid door een aantal extremisten, probeert druk uit te oefenen op de gevangenen om hun vastberadenheid te breken, omdat zowel de gevangenen als de Al-Aqsa-moskee tot de Palestijnse symbolen en rode lijnen behoren.

Qasim verklaarde dat de misdaden gepleegd door het kabinet van het extremistische zionistische regime zullen leiden tot versterkt verzet van het Palestijnse volk.

Deze opmerkingen werden gemaakt toen honderden zionistische kolonisten zich op zondag bij de Al-Aqsa-moskee verzamelden om een Joodse feestdag te vieren. In een verklaring meldde het door Jordanië geleide islamitische Waqf-ministerie dat zionistische troepen de Al-Mughrabi-poort, ten zuidwesten van de Al-Aqsa-moskee, hadden gesloten na toestemming te hebben verleend aan 602 extremisten om de site binnen te gaan. Getuigen meldden dat de kolonisten in groepen arriveerden. Het Palestijnse gouvernement van Al-Quds plaatste een video op zijn Facebook-account waarin kolonisten probeerden dierenoffers het complex binnen te brengen. De Israëlische politie staat kolonisten toe om sinds 2003 het Al-Aqsa-moskeecomplex te betreden, ondanks herhaalde veroordelingen van Palestijnen.(Kayhan)