Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Hagel gevallen te Zanderij

Hagel gevallen te Zanderij

In Suriname blijkt vanmiddag op verschillende plekken hagel te zijn gevallen. Verschillende mensen doen op Facebook hier melding van waarbij er ook korte filmpjes van dit moment zijn geplaatst. In een filmpje van Facebookgebruiker Çłýđęşđąłę Ţąmąŕą laat iemand een stukje ‘ijs’ zien.

Ook de bekende Ruth’s Farm doet er melding van hagel te Zanderij, eveneens middels een filmpje waarbij te zien is hoe de hagel op het dak van een woning neerslaat.

Er wordt enthousiast gereageerd op dit natuurverschijnsel, dat zich overigens niet voor het eerst in Suriname voordoet. Iemand anders bevestigt het gebeuren, terwijl een ander persoon aangeeft dat dit ook op Nieuwweer (Nieuwweergevondenweg) het geval is geweest. Dit is vooralsnog niet bevestigd.

“Ja, ik vond het best eng, ik zat op de wc zo’n half uur tot 3 kwartier terug toen ik dacht dat ik stenen op het dak hoorde vallen. Ben gelijk opgestaan… Ik woon ook op Zanderij.” Zo reageert Facebookgebruiker Juliette Bijlhout onder de post van Ruth’s Farms.

In 2014 en 2016 hebben zich ook hagelbuien in Suriname voorgedaan. De hagelbui van vandaag is net zo zeldzaam als die in het verleden, vooral gezien de aanhoudende droogte.