Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “Haastig schoolinkopen doen is niet goed”

“Haastig schoolinkopen doen is niet goed”

Het laatste moment inkopen doen voor schoolbenodigdheden is vermoeiend, maar aan het eind heb je geen andere optie, zeggen enkele ouders in gesprek met Dagblad Suriname. 

“Deze dagen gaan de winkels in het centrum heel druk zijn, maar ik moest de stad in om schoolspullen te kopen”, zegt Mariska. Mariska was broeken aan het bekijken voor haar twee jongens en een meisje. Zij geeft verder tijdens een gesprek aan, dat zij nog heel wat spullen moet kopen om de kinderen naar school te sturen.

“Ik heb nog enkele schriften die de kinderen kunnen gebruiken, maar ik moet er zeker nog een aantal bij kopen. Ik koop vaak genoeg spullen, zodat de spullen weer voor het komend jaar gebruikt kunnen worden. Op zo een manier moet je alleen de belangrijke dingen kopen. Maar, ik merk dat ik het van het jaar niet ga kunnen doen. Ik heb intussen al SRD 5.000 uitgegegeven en heb nog geen ondertrui, ondergoed, schoenen en schooltassen gekocht. Voor mijn oudste zoon hoeft dat gelukkig niet, hij gaf aan dat hij zijn oude tas gewoon gaat gebruiken, omdat die er nog heel goed uit ziet, maar voor de twee andere kinderen moet dat wel. Ik moet gelukkig maar twee schooluniformen kopen voor elk kind, hun oude kunnen zij gelukkig nog gebruiken. Maar, ondergoed en enkele andere dingen moeten zeker gekocht worden”, zegt Mariska. 

Ze geeft aan, dat zij op het laatste moment inkopen besloot te doen, omdat zij moest sparen. “Tijdens de vakantie heb je andere uitgaven en dan ook andere prioriteiten. Ik moet uitgeven aan voeding, enkele andere dingen moeten op tijd betaald worden zodat de kinderen toch op hun gemak thuis konden zijn, terwijl ik op het werk ben.Ik hoop dat ik alles kan kopen, want een tweede dag in deze drukte gaat mij helemaal ziek maken”, benadrukt Mariska. 

Een man zegt, dat hij nog enkele spullen moest kopen voor zijn twee kinderen. Zijn vrouw had de belangrijke dingen al gekocht, hij moet nog schoenen en schooltassen kopen. “Mijn vrouw is op het werk dus ik ben dan de spullen komen kopen met de kindrenn. Zij vertelde mij dat de spullen duur zijn geworden en ik schrok. Voor mijn  twee kinderen is de uitgave al zo veel, dan hoe doen andere ouders het met meer kinderen? Men hoopte echt op een verandering, maar aan het eind wordt het nog moeilijker gemaakt. Ik hoop dat men het deze dagen rustig aan neemt, haastig spullen kopen is niet goed. Je vergeet vaak genoeg ook wat je moet kopen, dus neem het rustig aan, een tweede keer inkopen doen kost je veel meer”, aldus deze vader. 

TM