Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Guno Ravenberg komt met eigen online radio

Guno Ravenberg komt met eigen online radio

door Steven Seedo

PARAMARIBO — “Het heeft lang op zich laten wachten, maar nu is de tijd aangebroken. Niks komt voor zijn tijd”, reageert Guno Ravenberg over zijn ophanden zijnde online radiozender GuJiMa. Het is voor The Grandmaster een langgekoesterde wens die in vervulling gaat.

Zaterdag zijn de proefuitzendingen gestart. De laatste testuitzending is op 9 juni, terwijl de dag daarop de zender officieel in gebruik wordt genomen. “De verwachtingen zijn heel hoog. Dit is te merken aan de reacties. Ons streven is wereldwijd te gaan; overal waar de Surinamers zijn: Europa, Curaçao, Aruba, Sint-Maarten en zelf in het verre Midden-Oosten”, vertelt hij aan de Ware Tijd.

“Nu is de tijd aangebroken. Niks komt voor zijn tijd”

Ravenberg benadrukt dat het gaat om een professionele online radiozender. Zo is er speciaal uit Amerika apparatuur gehaald. “We gaan 1×24 uur draaien. Naast muziek zijn er nieuwsuitzendingen. Verder zal er gebruik worden gemaakt van alle mogelijkheden online, zoals Instagram, Facebook, YouTube.”

De radioman en master of ceremony zegt dat hij al zijn bekende programma’s, zoals ‘Time for Lovers’, ‘Odi Odi’, Sranan poku-hitparade Kantamasi, Sranan Poku Styling en het Golden Oldies-programma zal presenteren. Momenteel wordt gewerkt aan de inrichting van de studio’s en het schilderen van het gebouw. Ravenberg, die onder de regering-Bouterse directeur was van staatsradio SRS, begon zijn radio carrière in de jaren tachtig bij KBC, Kara’s Broadcasting Corporation.