Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Groter scherm voor nieuwe iPhone’

‘Groter scherm voor nieuwe iPhone’

Apple heeft bij zijn Aziatische leveranciers schermen voor de nieuwe iPhone besteld die een grotere diameter hebben dan die van het huidige model.

Zo heeft The Wall Street Journal vernomen van welingelichte contacten. De iPhone met het grote scherm wordt aankomende herfst verwacht.

Het zou gaan om een display dat diagonaal ten minste 4 inch meet. De huidige iPhone 4S moet het evenals voorgaande iPhones stellen met een scherm van 3,5 inch.

Volgende maand zal er een begin worden gemaakt met de productie van de schermen.

De zet lijkt voort te komen uit de wens om de populaire smartphone aantrekkelijker te maken met het oog op de groeiende competitie die Apple ondervindt van concurrent Samsung.

Het Koreaanse bedrijf is sinds het eerste kwartaal van 2012 marktleider in mobiele telefoons en brengt binennkort de Galaxy S III op de markt, die een display heeft van 4,8 inch. Daarmee bezit het nieuwe toestel een van de grotere schermen die momenteel op de markt zijn.

Een deskundige laat aan The Wall Street Journal weten dat het lanceren van een iPhone met een groter scherm niet per se hoeft te betekenen dat Apple verandert onder druk van de bewegingen van concurrenten. Volgens hem zou een verlaging van de adviesprijs van de smartphone eerder een teken zijn dat de veranderende markt het Amerikaanse bedrijf begint te raken.

Voor de vervaardiging van het nieuwe scherm zou Apple de samenwerking hebben gezocht met schermproducenten waaronder LG Display, Sharp en het nieuwe bedrijf Japan Display Inc.

Apple heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

(nu.nl)