Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Grote brand verwoest markt in Guyana

Grote brand verwoest markt in Guyana

Miljoenen Guyanese dollars aan kruidenierswaren en ijzerwaren gingen donderdagavond in vlammen op toen vuur de Charity Market in het Guyanese Pomeroon-Supenaam overspoelde.

De oorzaak van de brand die even na 19.00 uur ontstond, is nog onbekend. De brand was net voor middernacht onder controle, maar niet voordat tientallen kraampjes en schoonheidssalons waren verwoest, meldt de Guyanese nieuwssite News Room.

Er waren meldingen dat ten minste één brandweerman gewond was geraakt en tientallen bewoners die zich ter plaatse haastten om aanvankelijk een emmerbrigade te vormen, werden later beschuldigd van plunderingen.

Kort nadat de brand was uitgebroken, gaf de Guyanese brandweer een persverklaring af. Er werd uitgelegd dat twee brandweerwagens de brand aan het bestrijden waren. “Op dit moment moeten we ook melden dat een van onze agenten een lichte elektrische schok heeft gekregen tijdens bluswerkzaamheden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en behandeld. Bovendien raakte een andere brandweerman ter plaatse ook gewond en had medische hulp nodig”, maakte de brandweer bekend.

Verkopers, velen in tranen, keken hulpeloos toe terwijl hun levensonderhoud in vlammen opging. In 2021 gaf de Guyanese regering meer dan US$ 140.000 uit voor het herstel van de Charity Market.