Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Grootschalig schoolmeubilair project voor 500 leerlingen in Suriname

Grootschalig schoolmeubilair project voor 500 leerlingen in Suriname

Binnenkort wordt schoolmeubilair beschikbaar gesteld voor ruim 500 leerlingen verdeeld over vijf basisscholen in de districten Paramaribo, Wanica en Saramacca. Dit project, dat wordt uitgevoerd door het Bureau Gemeenschap Projecten (BGP) van het ministerie van Financiën en Planning, in samenwerking met het Assuria Community Fund (ACF), is een donatie afkomstig van sociale instellingen in Nederland. Suriname is verantwoordelijk voor de kosten van de vracht, verscheping, inklaring en verstrekking van het meubilair aan de scholen. 

Uit een bericht van het ministerie blijkt dat de manager van het Bureau Gemeenschap Projecten voornemens is om dit jaar bijzondere aandacht te schenken en ondersteuning te bieden aan onderwijs en gerelateerde projecten. 

Deze bijzondere inspanning is in het kader van de viering van de SDG Day (Sustainable Development Goals Day), en draagt bij aan het bereiken van SDG nummer 4, dat zich richt op kwaliteitsonderwijs. De samenwerking van het Bureau Gemeenschap Projecten (BGP) en het Assuria Community Fund, draagt ook bij aan SDG nummer 17, door partnerschappen te creëren voor de ontwikkeling van gemeenschappen. Het tot stand brengen van dergelijke partnerschappen is van essentieel belang om duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken.

De levering van het schoolmeubilair zal in oktober plaatsvinden. Welke scholen in aanmerking komen voor schoolmeubilair, staat nog niet bekend. Het streven is om voor het einde van het jaar ook kantoormeubilair voor leerkrachten naar Suriname te brengen. Deze voortdurende inspanningen zullen ongetwijfeld een positieve en blijvende impact hebben op de educatieve ervaring van leerlingen en leraren in Suriname.

SD