Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Groot tekort aan medewerkers Medische Zending

Groot tekort aan medewerkers Medische Zending

Bij de Medische Zending (MZ) is er een groot tekort aan medewerkers voor de verschillende diensten. Volgens directeur Herman Jintie gaat het niet alleen om gezondheidsmedewerkers, maar ook personen voor de financiële afdeling, medisch analisten en logistiek medewerkers. Dit zijn enkele posities die nog ingevuld moeten worden binnen deze instelling. Er zijn nog tal van functies die nog bezet moeten worden.

De directeur kan niet in cijfers uitdrukken hoeveel medewerkers er nog nodig zijn om alle diensten volledig te kunnen draaien, maar er is duidelijk een tekort, beweert hij. Ondanks er momenteel personen worden opgeleid, is het probleem van het tekort nog steeds niet opgelost.

Met de apparatuur die gisteren is gedoneerd door Newmont Suriname, kan de Medische Zending veel meer betekenen voor de samenleving. De gezondheidsmedewerkers zullen niet alleen ingezet worden op de poliklinieken, maar ook om verschillende gebieden te bezoeken en voorzien van informatieverstrekking.

“We proberen namelijk te zorgen voor zowel gezonde mensen als mensen die hulp nodig hebben. Het is de bedoeling dat de gezondheidsmedewerkers overal in dienst kunnen zijn van de samenleving.”

Er is niet genoeg animo voor de opleiding tot gezondheidsassistent, zegt Jintie. De directeur ziet graag dat meer personen zich aanmelden voor deze functie of dat zij de training zullen volgen. Ook het tekort aan artsen bemoeilijkt het verder uitbreiden van de werkzaamheden van de instelling. Volgens de MZ-directeur is er weinig belangstelling vanuit artsen om een bijdrage te leveren aan het werk dat deze instelling verricht.

Personen met een mulodiploma mogen solliciteren bij de Medische Zending om mogelijk in aanmerking te komen voor een baan in de gezondheidssector.