Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Gratis beweegrecept voor gezondheid

Gratis beweegrecept voor gezondheid

Studies wijzen het keer op keer uit: bewegen verbetert je gezondheid en het is nooit te laat om ermee te beginnen. Ook voor mensen met diabetes en andere aandoeningen is beweging leefstijladvies nummer één. Maar hoe, wat en met welke intensiteit? Dat kan voor iedereen verschillend zijn. Een individuele test met daaraan gekoppeld een beweegrecept kan mensen met een chronische aandoening op weg helpen. Daar ligt dan ook de nadruk op bij de afsluiting op zaterdag 17 november van de Diabetesweek, georganiseerd door Apotheek Soma en BoeroeSwing Paramedische Praktijk.

Van half vijf ’s middags tot zeven uur ’s avonds kan iedereen terecht op het Boys terrein te Ma Retraite I om gratis de conditie te laten testen. Elke deelnemer krijgt vervolgens een beweegadvies op maat mee, een zogeheten beweegrecept. Mensen met een chronische aandoening zoals Diabetes Mellitus, hoge bloeddruk en andere hart- en vaatziekten worden speciaal uitgenodigd aan deze activiteit deel te nemen.

Tijdens de diabetesweek kan iedereen zich gratis aanmelden voor het meten van bloedsuiker, BMI, vetpercentage en spierpercentage. De metingen worden verricht bij SOMA Apotheek. De diabetesweek werd ingeluid met een spetterende zumbaton onder leiding van Bernadette Agbulos. Tijdens de afsluiting zaterdagmiddag staat eveneens een leuke beweegactiviteit gepland.

“Het kan niet vaak genoeg worden gezegd”, aldus de organisatie, “diabetes behandel je het best met een actieve leefstijl; beweging is het beste medicijn. Kom voor uw beweegrecept en zorg voor een gezonde toekomst!”


Posted

in

by