Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Grasbrand te Leiding leidt naar vondst cannabisplantjes

Grasbrand te Leiding leidt naar vondst cannabisplantjes

De politie van het bureau Santodorp kreeg op 21 augustus een melding van een grasbrand op Leiding 21A. De brandweer verzocht de wetsdienaren om te helpen bij het aanspreken van de bewoners. Eenmaal ter plaatse troffen de agenten de 66-jarige M.B. aan. Hij vertelde hen dat onbekenden herhaaldelijk het gras in brand hadden gestoken, wat opnieuw was gebeurd.

Als gevolg hiervan breidde het vuur zich uit naar zijn perceel, wat de indruk wekte dat hij de schuldige was. Toen hij het vuur en de rook opmerkte, riep hij de hulp in van de brandweer, die de brand heeft geblust. De politieambtenaren die de plek aandeden, stelden een buurtonderzoek in om de persoon die het vuur steeds aansteekt te kunnen achterhalen.

Ook in een in aanbouw zijnde woning, van wie de eigenaar al jaren in het buitenland zit, werden er onderzoekingen verricht. Op het terrein stuitten de politiemannen tussen enkele peperboompjes op een aantal cannabisplanten. De planter werd echter niet ter plaatse aangetroffen.

Na afstemming met een hulpofficier van justitie werden de cannabisplantjes in beslag genomen en hangende het onderzoek meegenomen naar het politiebureau.