Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Granman der Aluku’s kaart problemen aan bij minister Emanuël

Granman der Aluku’s kaart problemen aan bij minister Emanuël

PARAMARIBO De nieuwbakken granman der Aluku’s, Simeon Glunder, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (Ros), Gracia Emanuël. De dignitaris heeft de watervervuiling in zijn gebied als gevolg van de goudwinning van de Brazilianen en Chinezen gelijk onder de aandacht gebracht van de bewindsvrouwe.

In het persbericht dat zondag is uitgegeven door het ministerie, maakt de granman ook melding dat er afval in de rivier wordt gedumpt, waardoor het water onbruikbaar is. Glunder deed verder het verzoek aan de Ros-minister om een delegatie te sturen voor oriëntatie in het gebied.

Emanuël heeft de problemen aangehoord en beloofde er alles aan te doen om de zaken binnen haar beleidsgebied in orde te maken. De minister, maakte donderdag tijdens het bezoek gebruik van de gelegenheid om zich te verontschuldigen voor haar afwezigheid bij de installatie van de granman. Zij liet haar vertegenwoordigen door de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk.