Home » Surinaams nieuws » Goud voor Nicholas Paul, Tjon En Fa zevende in algemeen klassement

Goud voor Nicholas Paul, Tjon En Fa zevende in algemeen klassement

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Nicholas Paul van Trinidad en Tobago, trainingsmaat van Jaïr Tjon En Fa op de World Cycling Centre van de Internationale Wielrenunie (UCI), heeft de gouden medaille gewonnen op de 200 meter sprint tijdens de UCI Track Nations Cup in Milton, Canada. Door zijn eindzege wipte hij ook over Tjon En Fa in het algemeen klassement.

Paul had zondag de snelste tijd in de kwalificatie (9,575 seconden) en drong automatisch door tot de achtste finales. Hetzelfde gold voor Tjon En Fa (9,593), Mateusz Rudyk van Polen (9,615) en Matthew Glaetzer van Australië (9,622). De Trinidadiaan ontdeed zich vervolgens van de Italiaan Mattia Predomo (achtste finales), Yu Zhou van China (kwartfinales), Aussie Matthew Richardson (halve finales) en Rudyk (finale).

Algemeen klassement

Paul verloor daarbij geen enkele race en vergaarde met zijn eindzege achthonderd punten. Na aan twee van de drie UCI Track Nations Cup-etappes te hebben meegedaan, eindigt hij als zesde in het algemeen klassement met 1.160 punten. Hij wipte over Tjon En Fa, die na zijn negende plek zondag vierhonderd punten bijschreef en op een totaal van 1.152 eindigde als zevende overall.

Met zijn zilveren plak, die hem 720 punten opleverde, sluit Rudyk de cyclus als nummer 1 in het algemeen klassement af met 1.680 punten. De Nederlander Harrie Lavreysen, die de eerste en tweede etappe in Jakarta en Caïro won, maar afwezig was in Milton, eindigt als runner-up met zestienhonderd punten. De derde plek is voor Mikhail Yakovlev van Israël (1.360), die ook niet reed in Canada.

De Surinaamse Tachana Dalger eindigde op de keirin als 46ste in het algemeen klassement van 58 renners. Dalger kwam zondag te vallen in de eerste ronde, maar kon daarna normaal meedoen aan de repechage. Op de 200 meter sprint staat ze 48ste in het algemeen klassement van zestig renners. Ze deed mee aan de races in Caïro (14-17 maart) en dit weekend in Milton.