Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Home » Surinaams nieuws » Gorré pakt eerste winst met Curaçao in doelpuntenfestijn

Gorré pakt eerste winst met Curaçao in doelpuntenfestijn

PARAMARIBO — In een waar doelpuntenfestijn heeft Dean Gorré zijn eerste overwinning behaald met de nationale voetbalselectie van Curaçao in de Concacaf Nations League. Trinidad en Tobago, dat eerder in eigen land met 1-0 had gezegevierd over de Antillianen, werd in het Ergilio Hato Stadion in Willemstad met 5-3 verslagen.

Voor de familie Gorré werd het ‘dubbel feest’, want zoon Kenji pakte ook een doelpunt mee. In de tweede helft – 56ste minuut – verzilverde hij een strafschop, waardoor Curaçao op 3-0 kwam na vroege goals van Rangelo Janga (7’) en Godfried Roemeratoe (12’). Ook in de 2-0 van Roemeratoe had Gorré een hand, want hij gaf de assist.

Door tegendoelpunten van Reon Moore (68’) en Kristian Lee-Him (74’) kwam de spanning er weer helemaal in. Juninho Bacuna (78’) en Janga (81’) verruimden de marge opnieuw, waardoor de thuisploeg het laatste woord had. Vier minuten vóór het einde vond Kareem Moses nog een lapje voor het bloeden voor Trinidad en Tobago, dat door het eerste verlies in de groepsfase de eerste plaats moest afstaan aan Panama. Het Midden-Amerikaanse land eindigde op kop met tien punten na de 3-0 zege op Guatemala.

Ondanks de overwinning zakt Curaçao terug naar League B, omdat het op de vijfde plaats is geëindigd in groep A van League A met drie punten uit vier duels. Ook El Salvador, dat slechts één punt binnen sleepte, is gedegradeerd. Panama en Trinidad en Tobago plaatsten zich voor de volgende ronde, terwijl Martinique en Guatemala als nummer drie en vier hun plek in League A behouden. Uit groep B van League kwalificeerden Jamaica en Honduras zich voor de halvefinaleronde, Suriname werd derde, Cuba vierde, terwijl Haïti en Grenada degradeerden.