Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Goede leerprestaties van OS Alkmaar beloond met facelift

Goede leerprestaties van OS Alkmaar beloond met facelift

De OS Alkmaar heeft een schilderbeurt gehad als beloning voor de goede schoolresultaten van het afgelopen schooljaar. De school heeft het afgelopen schooljaar een bijzonder slagingspercentage geboekt van 89,3% en heeft daarbij drie Go Glo’ers afgeleverd. Enkele ondernemers beloonden de school op grond van deze prestatie met een schilderbeurt.

De schoolleider, Vikash Tottasing, is blij met de ondersteuning van de ondernemers. Hij gaf aan dat dit gegeven zal leiden tot verdere motivatie van zowel de leerkrachten als de leerlingen om te blijven presteren.

De volksvertegenwoordigers, het hoofd van het Bureau Basis Onderwijs en de Inspectie die het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vertegenwoordigden, hebben de bijdrage van de ondernemers zeer op prijs gesteld. Het uitgangspunt van de regering, dat door samen te werken we het land en de samenleving kunnen verheffen, is door dit nobele initiatief weer duidelijk bewezen.

De ondernemingen die deze bijdrage geleverd hebben zijn: S.A. Cleaning Consultancy, Djojo Bedrijven en een rijschool in Nederland.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken vertegenwoordigde de regering en gaf aan bijzonder ingenomen te zijn met de prestatie van de school en de beloning door de ondernemers. Dankzij de inspanningen van de schoolleiding en de ondernemers kunnen de leerlingen van een kindvriendelijke schoolomgeving genieten.

Volgens de minister heeft de overheid met uitdagingen te maken en is het bijzonder dat verschillende actoren zorgen voor een kwalitatieve en leuke schoolperiode voor de leerlingen. Vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is er ook een bijdrage geleverd door sportmateriaal ter beschikking te stellen.

Ook zet het ministerie zich in om waar nodig en mogelijk, te helpen en/of de nodige voorzieningen te treffen om sporten op scholen te bevorderen. De minister riep eenieder op die verbonden is aan de school en de gemeenschap om zorgvuldig om te gaan met de school, zodat zij nog lang gebruik van kunnen maken.