Home » Surinaams nieuws » Goaltjesdief Cairo en doelman Fonkel leiden Robinhood naar negende zege op rij

Goaltjesdief Cairo en doelman Fonkel leiden Robinhood naar negende zege op rij

Robinhood verkeert in bloedvorm. De rood-groenen behaalden gisteravond ten koste van Dunbeholden hun tweede overwinning in de Concacaf Caribbean Cup. De Jamaicaanse club werd op eigen veld in het National Stadium in Kingston met 2-0 verslagen, de negende overwinning op rij voor Binhood, die sinds de halve finale bekerwedstrijd op 19 juli tegen Inter Moengotapoe niet meer verloor.

Het team van coach Roberto Gödeken boekte sindsdien acht overwinningen op rij. Gisteren werd de zegereeks naar negen wedstrijden verlengd. Zoals dit heel jaar al het geval is, was er weer een hoofdrol weggelegd voor Shaquille Cairo. De goaltjesdief nam beide doelpunten voor zijn rekening en solliciteert daarmee naar meer speeltijd bij de nationale selectie.

In de afgelopen twee Nations League duels viel hij zes minuten in tijdens de verloren wedstrijd tegen Cuba en bleef hij de hele wedstrijd op de bank tegen Grenada. De twee goals tegen Dunbeholder tillen zijn totaal naar dertien goals in de laatste zeven wedstrijden.

Fonkel
Waar Cairo Robinhood in de aanval bij de hand nam, zorgde doelman Fonkel ervoor dat de Surinaamse landskampioen en Caribbean Shield kampioen geen doelpunten tegen kreeg. Maar de 2-0 zege van Binhood vertelt niet het hele verhaal, omdat het Dunbeholder was die in de beginfase het gevaarlijkst was. Fonkel bracht echter een paar keer redding op schoten van Dunbeholder, die enkele keren dichtbij de openingstreffer was.

Maar tegen het verloop van de wedstrijd in viel in de vijftiende minuut de eerste goal juist bij Robinhood. Aanvoerder Jamilhio Rigters dwong een fout af van de verdediging van Dunbeholder waar Cairo gretig van profiteerde met een kopbal in de linker benedenhoek.

Dunbeholder was daarna een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar vond telkens Fonkel op zijn weg. In de tweede helft kwam Robinhood feller uit de kleedkamer en dat resulteerde in een tweede goal: Dimitrio Andro brak bij een counter door op links en zag zijn voorzet moeiteloos ingetikt worden door Cairo. Afgezien van nog een paar uitgelezen kansen die Robinhood nog kreeg maar niet benutte veranderde er niet veel aan het spel.

Robinhood is door de zege koploper met zes punten uit twee duels. Drie weken geleden wonnen de rood-groenen al met 1-0 van Cibao uit de Dominicaanse Republiek. Harbour View uit Jamaica heeft vier punten terwijl Atletico Pantoja van de Dominicaanse Republiek drie punten bezit.

Cibao en Dunbeholder hebben elk één punt. De eerstvolgende wedstrijd van Robinhood in dit verband is volgend week woensdag op bezoek bij Harbour View.