Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Gleofilo Vlijter aan de slag in Cyprus

Gleofilo Vlijter aan de slag in Cyprus

Gleofilo Vlijter zet zijn carrière in Cyprus voort. De spits gaat aan de slag bij Doxa FC in de Cyta Championship, de hoogste divisie van de voetbalassociatie van Cyprus. Vlijter, die een contract tot het einde van het seizoen 2024-2025 tekent maakte het nieuws zelfs wereldkundig op sociale media. “Erg blij voor Doxa FC getekend te hebben tot eind 2025. Ik kan niet wachten om van start te gaan!”, laat hij weten.

Het is niet de eerste keer dat Vlijter in Cyprus zal spelen. In het seizoen 2019/2020 kwam hij in de Cypriotische Eerste Divisie al uit voor Aris Limassol. Daarna verhuisde hij naar Israël waar hij de afgelopen twee jaar doorbracht bij Beitar Jerusalem en Hapoel Ramat Gan.

Na een succesvol seizoen bij Ramat Gan waar hij in 33 wedstrijden dertien goals en zes assists liet noteren werd de spits transfervrij overgenomen door Doxa FC. Vlijter, die in Suriname uitkwam voor Robinhood heeft in het verleden ook gespeeld voor Kir Shmona (Israël) en Torpedo Koetaisi (Georgië).

Hij heeft intussen al een aantal doelpunten gepakt bij het nationaal elftal van Suriname. De goaltjesdief, die op 19 september zijn 24ste jaardag viert, heeft in vijftien wedstrijden al dertien keer gescoord, een gegeven dat ook Doxa FC niet is ontgaan.

De club laat op haar website weten uit te kijken naar de komst van Vlijter. “Wij heten Gleofilo Vlijter van harte welkom en wensen hem veel succes.” De Natio-aanvaller zal bij Doxa FC met het rugnummer 31 spelen.