Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Gezochte verdachte aangehouden tijdens ‘Operatie Hoop’

Gezochte verdachte aangehouden tijdens ‘Operatie Hoop’

PARAMARIBO — Tijdens acties om de criminaliteit te bestrijden uitgevoerd onder de code ‘Operatie Hoop’ heeft de politie de gezochte inbreker A.S. bij pompstation GO2 Latour gesignaleerd. Bij het zien van de politie heeft hij gepoogd te vluchten maar door kordaat optreden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) is de verdachte in de boeien geslagen.

Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij meerdere inbraken in vereniging, waarbij hij grote geldbedragen in vreemde valuta’s heeft buitgemaakt en is overgedragen aan de politie van Livorno.

Bij de acties uitgevoerd door gemengde eenheden op diverse locaties in het ressort Latour en Drambrandersgracht zijn er drugs, fijnwegers, een bukspistool, messen en andere verboden voorwerpen in beslag genomen.

Tijdens controlewerkzaamheden in het ressort Flora, omgeving Plein van 12 mei en de Nieuw Weergevondenweg werd op een man, die beweerde taxichauffeur te zijn, een groot geldbedrag in Euro’s aangetroffen en in beslag genomen.

Aangezien hij de herkomst van het geld niet kon verklaren, is hij direct aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.