Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Gevolgen annuleren EU/ACP- vergadering’

‘Gevolgen annuleren EU/ACP- vergadering’

PARAMARIBO – GFC Nieuws vroeg enkele politici en financiële deskundigen wat het betekent voor ons land als de EU/ACP – vergadering die voor november voorbereid wordt, niet doorgaat. Elkeen had een eigen mening. Politici die de regering aanhangen en zij die opposanten zijn, vinden dat het een klap in het gezicht van Suriname is als men meegaat met het voorstel van Nederland. Er wordt gezegd dat niet de regering maar het Surinaams volk wordt gedupeerd. Ook de goede verstandhoudingen die er zijn met andere Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland komen mogelijk in gevaar.

Partijen die de regering ondersteunen vinden dat Nederland zich niet moet bemoeien met de politieke aangelegenheden van het land. De andere kant van de medaille is dat men zegt dat als internationale organisaties zich met de zaak bemoeien men niet meer moet denken aan de politiek maar aan de ontwikkeling van het land. Financiële deskundigen zien er problemen in omdat er economische- en financiële afspraken zijn met Europese landen. Als hun EU-parlementariërs er zo over denken, kunnen hun regeringen dit over nemen.

Financiële steun die aan ons land wordt gegeven voor de ontwikkelingsprojecten kan worden opgeschort. Het komt erop neer dat er stilzwijgend gevraagd wordt dat de regering samen met DNA er goed over moet nadenken wel of niet door te gaan met de aangenomen gewijzigde amnestiewet en het 8-decemberproces laten aflopen en wachten op de rechterlijke uitspraak van de krijgsraad.


Posted

in

by

Tags: