Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Geen materiaal voor verlenging vervallen Moni Karta’s

Geen materiaal voor verlenging vervallen Moni Karta’s

Er is momenteel geen materiaal beschikbaar om de verlopen Moni Karta’s te verlengen, die al ongeveer acht tot negen maanden verlopen zijn. Deze Moni Karta’s werden ongeveer vier tot vijf jaar geleden uitgegeven aan sociaal zwakkeren die in aanmerking komen voor een overheidsuitkering via de Surinaamse Postspaarbank (SPSB).

Een van de Moni Karta-houders zegt in een gesprek met Suriname Herald dat sommige van de Moni Karta’s sinds het begin van dit jaar verlopen zijn. Zij geeft aan dat haar Moni Karta al sinds vorig jaar verlopen is.

“Hoewel we bij de pinautomaat van de SPSB kunnen pinnen, is dit daarbuiten niet mogelijk. We hebben toestemming om te pinnen, maar dan moeten we naar de stad komen om hier bij de bank te kunnen pinnen.”

De Moni Karta-houders uiten hun onvrede over deze situatie en benadrukken dat ze met de Moni Karta niets kunnen kopen in de winkels. “Er verschijnt een foutmelding; mensen zeggen dat er iets mis is met de pinpas, omdat deze verlopen is,” vertellen de Moni Karta-houders wiens kaart verlopen is.

Volgens hen ontbreekt het hen soms aan de middelen om naar de stad te reizen om te kunnen pinnen, aangezien elders pinnen niet mogelijk is. Ze klagen dat wanneer ze elders proberen te pinnen, de kaart wordt ingeslikt. Dit wordt aangekaart door zowel de sociaal zwakkeren als enkele mensen met een beperking.

Bovendien heeft deze bank niet overal een pinautomaat en de weinige pinautomaten van de SPSB zijn vaak buiten werking en functioneren niet naar behoren. Dit dwingt ons om naar de stad te gaan, wat tot irritatie leidt.

Ze delen verder mee dat er soms ook niet op tijd wordt gestort. “We nemen de bus naar de stad en kunnen niet terug naar huis, want er staat geen geld op de rekening. Deze situatie wordt als problematisch ervaren en we hopen op een snelle oplossing,” geven de bezorgde Moni Karta-houders aan.

Toen medewerkers van de SPSB hierover werden bevraagd, verwezen ze naar de leiding van de bank. Ze bevestigen wel dat mensen met verlopen Moni Karta’s toestemming hebben om te pinnen, maar dit moet uitsluitend gebeuren bij een SPSB-pinautomaat, anders niet. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de verlopen Moni Karta’s, maar ze kunnen niet verklaren waarom er geen materiaal op voorraad is voor de verlenging.

“Wij hebben hier geen informatie over. Het enige dat we kunnen doorgeven is dat ze bij ons kunnen pinnen,” aldus de SPSB-medewerkers.