Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Geen kamerbrede steun voor huisvestingsplan

Geen kamerbrede steun voor huisvestingsplan

PARAMARIBO, 9 nov – De oppositie heeft de oproep genegeerd om het huisvestingsplan kamerbreed te ondersteunen. Met name de parlementariërs van het Nieuw Front, NF, vinden het plan niet voldoen. Er zijn te weinig garanties voor voortdurende financiering. Ook de dominante rol van de Centrale Bank van Suriname wordt afgekeurd. “De bank is te veel in de uitvoering”, zegt Ruth Wijdenbosch (NF/NPS).

De Centrale Bank houdt onder meer toezicht op het garantiefonds voor de landelijke woningbouw. Volgens de oppositie wordt slechts een trend voortgezet, waarbij de bank steeds meer maatschappelijk mag ingrijpen. Maar ook het plan zelf zou aan alle kanten rammelen. ‘Landelijk’ is te vaag. Er is totaal geen zicht op wat, waar en wanneer gebouwd zal worden. De coalitie stemde massaal voor. Alleen al omdat de grondwet een huisvestingsplan voorschrijft, zou reden genoeg zijn.

Het plan had er al lang moeten zijn. Vandaar ook de oproep om kamerbreed mee te gaan. Het NF had er geen boodschap aan. Volgens vicepresident Robert Ameerali kan de regering nu aan de slag. De woningnood is hoog. Met de bouw van duizenden woningen moet een deel van het sociaal contract worden nagekomen. President Desiré Bouterse kondigde het contract kort voor de verkiezingen van 2010 af. Zelf verscheen Bouterse geen moment tijdens de debatten.


Posted

in

by