Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Gedetineerden Hazard krijgen training

Gedetineerden Hazard krijgen training

NICKERIE- Na een training, ‘Introductie hydraulische graafmachine,’ gevolgd te hebben in Paramaribo,  hebben drie penitentiaire ambtenaren van de Penitentiaire Inrichting Hazard samen met de deskundigen van nv. Surmac, op hun beurt de gedetineerden de technieken bijgebracht.

Gedetineerden kunnen na hun invrijheidstelling moeilijk aan een baan komen en vervallen soms weer in de criminaliteit. “De reden hiervoor is de lage scholing of omdat er geen of onvoldoende werkgelegenheid is.

In de goud- en productiesector kan deze groep wel aan bod komen, maar wordt zij meestal niet aangenomen, vanwege het ontbreken van de nodige kennis en opleiding. Zo meldt een persbericht van de Inrichting Hazard Nickerie.

Certificaat
De afdeling Delinquentenzorg heeft ervoor gezorgd dat de training: ‘Introductie hydraulische graafmachine’ samen met N.V Surmac werd verzorgd. Na deze training hebben de gedetineerden een certificaat dat internationaal erkend is ontvangen en waarmee ze een baan kunnen vinden in de mijnbouwsector.

Afgelopen zaterdag zijn acht jongemannen(gedetineerden) getraind. Na afloop van de training hebben ze inzicht gekregen in machine introductie, veiligheidsvoorschriften en operationele procedures, het belang van goed onderhoud en veilige werking en het uitvoeren van shift controles en dagelijks onderhoud van de machine. De training is kosteloos verzorgd door nv. Surmac.


Posted

in

by

Tags: