Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » GBB behoeft grote schoonmaak

GBB behoeft grote schoonmaak

Naar aanleiding van de recente perikelen binnen het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) zal er onherroepelijk een grote schoonmaak moten plaatsvinden. Alle processen moeten doorlopen worden. Er moet een duidelijk profiel gehanteerd worden.

Een belangrijk gegeven moet zijn dat wanneer een regering aantreedt ministeries niet worden verkaveld. Dit is de mening van DA’91-voorzitter Angelique del Castilho.

Wat veel ruis zou wegwerken is dat alle aanvragen en uitgiften gepubliceerd worden zodat de gemeenschap ziet wat er met de gronden gebeurt. Er moet ook een beroepsorgaan in het leven worden geroepen zodat burgers die de mening zijn toegedaan dat hun zaak niet wordt behartigd, hun beklag kunnen doen, zegt Del Castilho.

Met zoveel misstanden en recentelijk ook nog de mogelijke betrokkenheid van VHP-parlementariër Mahinder Jogi bij gronduitgiften, eist Del Castilho een rechterlijke uitspraak. Deze zaak mag niet onder de mat geveegd worden of worden onderzocht door een commissie.

De DA’91-voorzitter keurde in het programma TBN Prime Alert de ontwikkeling op dit ministerie af. De politica ziet ook graag dat er een CLAD-onderzoek komt om uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Er zal een totale ombuiging dienen te komen van de politieke cultuur.