Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Garcia Paragsingh vanaf 10 augustus geen waarnemend pg meer

Garcia Paragsingh vanaf 10 augustus geen waarnemend pg meer

PARAMARIBO — Garcia Paragsingh wordt de nieuwe procureur-generaal (pg). “Deze benoeming garandeert de continuïteit van het justitiële beleid in overeenstemming met de onafhankelijkheid van de justitiële dienst, democratische beginselen en rechtstatelijke principes”, schrijft de Communicatiedienst Suriname woensdagavond.

Paragsingh was sinds 13 april 2021 belast met de waarneming van de functie van procureur-generaal bij het Hof van Justitie (HvJ). Tijdens de regeringsvergadering van woensdag werd haar benoeming tot pg goedgekeurd. Volgens de CDS is ze benoemd volgens de voorgeschreven procedure in de Grondwet.

“Deze benoeming garandeert de continuïteit van het justitiële beleid in overeenstemming met de onafhankelijkheid van de justitiële dienst, democratische beginselen en rechtstatelijke principes”

President Chandrikapersad Santokhi heeft, geheel in lijn met de regels, advies ingewonnen bij het HvJ. Diens president, Iwan Rasoelbaks, heeft daarbij positief geadviseerd op de benoeming van Paragsingh. Ze zal vanaf 10 augustus officieel haar nieuwe functie bekleden. Volgens de CDS start daarmee “het traject van bekrachtiging van de benoeming, beëdiging en installatie van deze hoogste justitiële autoriteit”.

Paragsingh, gehuwd Ramcharan, is al 37 jaar verbonden aan het Openbaar Ministerie. Op 3 december 2014 werd ze advocaat-generaal en op 13 april 2021 waarnemend pg, nadat Roy Baidjnath Panday met pensioen ging.