Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Gallant: Minister Belfort is rancuneus

Gallant: Minister Belfort is rancuneus

PARAMARIBO – Gustaaf Gallant, voorzitter van de bond van penitentiaire ambtenaren, zegt aan de media dat hij minister Edward Belfort van Justitie & Politie rancuneus vindt. Deze zou het kantoor waarvan de de bond gebruik maakt voor vakbondsactiviteiten ontruimd willen en ook het voertuig waarover de bond beschikt moet ingeleverd worden. De voorzitter vindt dat deze handeling van de minister gezien in het lichtmoet worden in de rechtszaak die gaande is tussen het ministerie en de bond.

GFC Nieuws vroeg een topper van De Moederbond waarbij de bond van de PA’s is aangesloten om een reactie. Deze is de mening toegedaan dat er altijd een goede verstandhouding moet zijn tussen de minister en de vakbond binnen zijn ministerie. Hij wilde niet te diep op de zaak ingaan omdat er binnen deze vakcentrale (Moederbond) al grote problemen heersen. Hij kent de reden van de minister niet om zo te handelen, maar heeft vernomen dat Errol Snijders de voorzitter van De Moederbond deze week nog een gesprek zal hebben met de minister over deze ontwikeling. Hij ziet de ontwikkeling niet als iets gezonds nu er voorlopig rust is binnen de bond van de PA’s.

Het is bekend dat het probleem tussen de bond en het ministerie gaat om het benoemen van een eigen diensthoofd voor het korps PA’s. Deze slepende kwestie loopt vanaf het ministerschap van Chandrikapersad Santokhi. Ook ex-minister Martin Misiedjan heeft hierin geen verandering gebracht en de zaak lijkt nu te escaleren met Belfort aan het roer op Justitie & Politie.


Posted

in

by

Tags: