Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » G Artblok op weg naar America’s Got Talent

G Artblok op weg naar America’s Got Talent

G-Artkblok, een kunstgroep in Suriname, maakt zich klaar voor een bijzonder avontuur op het internationaal media-televisieplatform America’s Got Talent. Drie maanden geleden brachten ze vijf schitterende shows, Ilumini, het resultaat van jarenlang toegewijd werk. Met 14 beamers en ongeveer zes getalenteerde dansers creëerden ze betoverende voorstellingen. Deze shows, vol emotie en betekenis, waren het begin van de reis naar America’s Got Talent.

Na de laatste show ontstond er een droom om groot te denken bij de oprichter van G- Artblok, George Struikelblok. Met een simpel Google-onderzoek ontdekte de kunstenaar de mogelijkheid om de sprong te wagen naar America’s Got Talent. Een “nee” hadden ze al, maar misschien was “ja” binnen handbereik. De video werd geüpload, en het wachten begon. Met 33 jaar ervaring in kunst en een focus op ‘living arts’ sinds 2011, ontving hij in september een positieve bevestiging en raakte in contact met de producer. Twee weken geleden volgde het bericht dat hun video’s waren geselecteerd.

“Voor de eerste keer krijgt Suriname internationale erkenning op zo’n groot platform”, aldus de heer Struikelblok in een reactie aan Dagblad Suriname. De dansers, overweldigd door vreugde, hadden dit niet verwacht. Ze zijn nu geregistreerd voor de virtuele open call auditie over drie maanden.

De voorbereidingen voor deze unieke virtuele auditie brengen uitdagingen met zich mee. Met shows die thema’s zoals liefde, balans van het leven en zelfmoord omvatten, moeten ze een thema kiezen en de tijd beperken. Oefenen, niet zenuwachtig worden en de overgang naar een podium met ander soort publiek vormen nieuwe obstakels.

In hun voorbereiding richten ze zich op het behoud van hun moderne en eigentijdse stijl, iets wat totaal anders is dan het gebruikelijke. Terwijl G-Artkblok zich voorbereidt op hun reis naar America’s Got Talent, staan ze voor financiële uitdagingen die creativiteit en gemeenschappelijke betrokkenheid vereisen. Met vastberadenheid om Suriname trots te maken, doen ze een beroep op bedrijven en zullen ze binnenkort ook fundraising activiteiten starten. 

SD