Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Freelance schrijver neemt juridische stappen tegen laster en smaad

Freelance schrijver neemt juridische stappen tegen laster en smaad

Met stijgende verbazing heb ik kennis genomen van de inhoud van een ongefundeerd artikel op de nieuwswebsite GFC Nieuws over mijn persoon en beschuldigingen dat ik me zou inlaten met pedofiele handelingen in het Surinaamse binnenland. Met kracht weerspreek ik de beschuldigingen die de wereld in zijn geholpen door ene Sandjai Ghanpat van de website http://ilovesu2.wordpress.com.

Op geen enkele wijze heb ik mij ooit met pedofilie ingelaten en verafschuw dergelijke vorm en welke vorm dan ook van kindermisbruik ten zeerste. Daarenboven ben ik nog nimmer in welk indiaans dorp dan ook geweest en ben ik niet bekend met de door de zogenaamde Ghanpat genoemde personen.

Feitelijk is het onzinnig om überhaupt te reageren, maar je word er door gedwongen, omdat je naam door het slijk wordt gehaald en omdat kennelijk enkele anonieme coalitie-toppers al een mening hebben geventileerd. Waarschijnlijk is het artikel van de zogenaamde Sandjai Ghanpat niets meer en niets minder dan een bedenkelijke wijze om mij als onafhankelijk freelancer schrijver het recht te ontnemen om te schrijven.

Helaas blijkt het hier niet ongebruikelijk te zijn door met het smijten van vuil willens en wetens mensen in een kwaad daglicht te stellen wanneer die mensen iets hebben gezegd, geschreven of gedaan waar anderen niet van gediend blijken te zijn. Het gaat hier duidelijk om laster en smaad en daarom zal ik juridische stappen ondernemen tegen de persoon, die zich Sandjai Ghanpat noemt, die mij op een bedenkelijke wijze beschuldigt van activiteiten die ik verafschuw.

Die persoon vermeldt in zijn liederlijk stuk proza ook nog eens dat ik voor Parbode zou werken. Sinds juni 2011 ben ik echter niet meer werkzaam voor en bij Parbode en het is dan ook kwalijk dat die Ghanpat ook Parbode hierin betrekt.

Overigens vind ik het kwalijk, dat de webredactie van GFC Nieuws mij niet voor een reactie heeft benaderd vooral nu ik als persoon geheel ten onrechte en op een absurde wijze door een onbekende in een zeer kwaad daglicht ben geplaatst. Hoor en wederhoor zou gepast zijn geweest.

Paul Kraaijer, Paramaribo.

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.


Posted

in

by