Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Frankrijk, Portugal en België kwalificeren zich voor Euro 2024; Ierland blijft thuis

Frankrijk, Portugal en België kwalificeren zich voor Euro 2024; Ierland blijft thuis

Frankrijk en Portugal hebben vrijdag hun plaatsen voor het Europees Kampioenschap van komende zomer geboekt, nadat de overwinningen hun perfecte kwalificatierecords tot nu toe hebben uitgebreid.

Kylian Mbappe scoorde tweemaal toen Frankrijk Nederland met 2-1 versloeg in Amsterdam. Portugal versloeg Slowakije met 3-2 dankzij de kopbal van Goncalo Ramos en de dubbel van Cristiano Ronaldo.

België is ook op weg naar het EK 2024 nadat de brace van Dodi Lukebakio en de klinische finish van Romelu Lukaku een 3-2 overwinning op Oostenrijk opleverden. Het enige huidige smet op het kwalificatierecord van de Rode Duivels is het 1-1 gelijkspel van juni tegen dezelfde tegenstander in Brussel.

Ierland kan zich niet kwalificeren voor Euro 2024 na de 2-0 thuisnederlaag tegen Griekenland. De ploeg van Stephen Kenny heeft slechts drie punten gepakt uit zes wedstrijden in Groep B, en al die punten zijn geplukt uit een zwaar bevochten thuisoverwinning op de minnow Gibraltar.

Door de kwalificaties van Frankrijk, Portugal en België voor Euro 2024 zijn er nog twintig plaatsen beschikbaar op het toernooi. Duitsland was al verzekerd van een plek als gastland.