Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Fonkel, Adipi, Cairo en Belfor bij beste elf Concacaf Caribbean Cup

Fonkel, Adipi, Cairo en Belfor bij beste elf Concacaf Caribbean Cup

door Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “We hebben hard gewerkt en worden gezien. Dit geeft aan dat de Concacaf ons erkent. Alleen moeten wij nu gaan focussen op de halve finale en niet op individuele prijzen.” Zo reageert goaltjesdief Shaquille Cairo op het feit dat vier spelers van Robinhood zijn gekozen in het beste elftal van de groepsfase van de Concacaf Caribbean Cup 2023. De topscorer van Robinhood, de hardwerkende Renske ‘Kante’ Adipi, de talentvolle doelman Jonathan Fonkel en verdediger Alierio Belfor behoren tot de Best XI.

In de halve finale treft Robinhood de Dominicaanse ploeg Moca FC. Op de website van de Concacaf staat dat de wedstrijden op 25 oktober (uit in Estadio Moca 85) en 2 november (thuis in het Franklin Essed Stadion) worden gespeeld. Harbour View, de enige ploeg die Robinhood wist te verslaan, treft in de andere halve finale Cavalier in een Jamaicaans onderonsje. De games zijn op 24 en 31 oktober in Sabina Park in Kingston.

“Nu moeten we focussen op de halve finale en niet op individuele prijzen”

Robinhood-spits Shaquille Cairo

Individuele prestaties

Tijdens de groepsfase waren er veel uitstekende individuele prestaties, maar de elf gekozen spelers vielen het meest op op hun respectieve posities. Robinhood veroverde de eerste plek in groep B dankzij doelman Fonkel die met katachtige reflexen zeker lijkende goals uit zijn doel hield. Hij kreeg slechts vier doelpunten tegen, terwijl hij 23 reddingen en negentien uithaalacties maakte.

Verdediger Belfor heeft zestien belangrijke stops gemaakt in de achterhoede en stuitte tot zes keren toe aanvallers hun spel. Adipi controleerde het middenveld als geen ander. Hij voltooid 80 procent van al zijn passes, scoorde één doelpunt en had vier ‘steals’. Cairo maakte vijf goals voor de Surinaamse kampioen en registreerde ook twee ‘steals’.

Best XI: doel: Jonathan Fonkel (Robinhood); verdediging: Alierio Belfor (Robinhood); Manuel Vidal (Moca); Justin Garcia (Defense Force); middenveld: Renske Adipi (Robinhood); Clifford Thomas (Moca); Jalmaro Calvin (Cavalier); Reon Moore (Defense Force); aanval: Shaquille Cairo (Robinhood); Shaquiel Bradford (Harbor View); Shaniel Thomas (Cavalier).

[Foto: Concacaf]