Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » First lady naar New York; genomineerd voor award voor uitblinkende first lady

First lady naar New York; genomineerd voor award voor uitblinkende first lady

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry is tot 22 september in New York voor het afwerken van een lijvig programma. Zo is ze door de Global Power Women Conference (GPWC) 2023 uitgenodigd als een van de gastsprekers en door deze organisatie genomineerd voor een award voor uitblinkende first lady.

Dit jaar is het thema van de Global Power Women Conference (GPWC) 2023: Advancing Resilience & Transformational Women Leadership for Sustainable High Performance & Global Impact.

First lady Santokhi is ook uitgenodigd door de organisatie Spouses of Caricom Leaders Action Network (SCLAN) in New York. In deze periode zal ook president Chan Santokhi in New York vertoeven voor een bijeenkomst van de Verenigde Naties. De president zal tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst ook een toespraak houden.

Als ondervoorzitter van de Spouses of Caricom Leaders Action Network zal first lady Santokhi tijdens een high level side event van de SCLAN een toespraak houden.

Het evenement is bedoeld om first ladies, echtgenoten van regeringsleiders, multilaterale agentschappen, VN-vertegenwoordigers, de particuliere sector en niet-gouvernementele organisaties samen te brengen om de belangenbehartiging te bevorderen voor investeringen in klimaatbestendige gezondheidszorgstelsels die tegemoetkomen aan de behoeften van vrouwen, kinderen en adolescenten om de groep dichterbij te brengen bij het bereiken van gezondheid voor iedereen. De gebruikelijke kwartaalvergadering van de SCLAN zal eveneens plaatsvinden.

Verder staat ook een ontmoeting gepland met de first lady van de Verenigde Staten, Jill Biden en de first lady van Turkije tevens voorzitter van de UN Zero Waste Advisory Board, Emine Erdoğan. Zoals reeds bekend is first lady Santokhi-Seenacherry ook lid van deze board.

Naast deze ontmoetingen zal de presidentsvrouw zich elke keer sterk maken op het gebied van mentale gezondheid bij onder andere de jeugd en empowerment van de Surinaamse vrouw.