Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Finale PTC Hack-O-Topia Agritech zaterdag

Finale PTC Hack-O-Topia Agritech zaterdag

PARAMARIBO — “Smart Farming: het gebruik van ICT-innovaties in de landbouwsector’ is het thema van de finale van de Hack-O-Topia Agritech die zaterdag wordt georganiseerd door de Polytechnic College University of Applied Sciences (PTC). Dit evenement is ontworpen om technologische innovatie en creativiteit in de Surinaamse landbouwsector te bevorderen, met de nadruk op het gebruik van informatietechnologie (ICT) om de sector te transformeren.

In ‘de Ark’ op de PTC-campus aan de Slangenhoutstraat zullen de finalisten samen de uitdaging aangaan om innovatieve oplossingen te bedenken voor de huidige uitdagingen in de agrarische industrie, met specifieke aandacht voor het gebruik van Internet of Things (IoT). Het thema benadrukt het belang van technologische vooruitgang in de agrarische wereld.

Deelnemers aan de hackathon hebben de kans gekregen om ideeën en prototypen te ontwikkelen die de Surinaamse landbouwsector naar een hoger niveau kunnen tillen. Deze zullen worden beoordeeld door een panel van juryleden, dat bestaat uit ICT- en landbouwexperts. Bij het kiezen van de winnaars zal worden gelet op creativiteit, innovatie en het potentieel om de sector te verbeteren.

Aangegeven wordt dat dit evenement niet alleen dient als een platform voor kennisdeling en technologische vooruitgang, maar ook als een gelegenheid om de interesse en passie voor IoT en landbouw in Suriname te bevorderen.

[Foto: ptc.edu.sr]