Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Fernando Rigters: ‘Ik had meer tegenstand verwacht’

Fernando Rigters: ‘Ik had meer tegenstand verwacht’

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — “Ik had meer tegenstand verwacht”, stelt Fernando Rigters tegenover de Ware Tijd nadat Yellow Birds een 1-0 voorsprong nam in de mannenfinale van de Surinaamse Volleybalbond. Titelpretendent Livo moest woensdagavond in game 1 met 0-3 eraan geloven: 21-25, 23-25, 22-25.

De triomf was de eerste voor de Gele Vogels op de ploeg uit Livorno en omgeving die in het reguliere seizoen in alle drie confrontaties de betere was geweest. “Play-off time is another time en dat hebben we vanavond bewezen”, gaat Rigters verder. Yellow Birds trad ook voor het eerst in vol ornaat aan tegen de opponent. “Ik moest wel puzzelen met mijn opstellingen.”

“Vrijdag wordt wel een andere game. Dat moet ook”

Livo-coach Lionel Nabibaks

Rigters houdt er rekening mee dat de opponent in game 2 sterker voor de dag zal komen. “Ik heb ook al tegen mijn spelers gezegd dat ze niet overmoedig moeten raken en gefocust moeten blijven.” Game 2 is vrijdagavond. “Ik ga niets anders doen dan we vanavond hebben gedaan. Het is punt voor punt”, aldus de Yellow Birds-coach.

Ernstig weggevallen

Lionel Nabibaks kan niet met zekerheid zeggen wat er met Livo is gebeurd. “Die hype waarin we waren is helemaal weggevallen. Ik weet echt niet waaraan dat heeft gelegen”, jammert de oefenmeester van Livo. “Wij hebben meer punten voor ze gemaakt uit fouten. Is niet dat Yellow Birds veel beter was dan ons. We zijn ernstig weggevallen en zullen snel een oplossing daarvoor moeten vinden.”

Livo bezondigde zich vooral aan servicefouten. “En op cruciale momenten werden er ook nog domme fouten gemaakt. Vrijdag wordt wel een andere game. Dat moet ook”, belooft Nabibaks.

Routinier Roberto Joval, Anferney Schmeltz, Tariq Bakboord, Shemar Jameson, Timothy Lamsberg en oud-international Gino Naarden waren verantwoordelijk voor de punten van Yellow Birds. Libero Jason Lesperans kweet zich ook goed van zijn taak in het achterveld. Hard-hitter Zefanio Breinburg, Joshua Dwarkasing, David Pinas, Ethan Asimia, Dean Kasdi probeerden het onderste uit de kan te halen voor Livo.

Nadat Yellow Birds de openingsset claimde, zorgde Bakboord voor een 2-0 setstand. Hoogtepunt in de derde set was het blok van Joval op diens ex-teamgenoot Breinburg. Joval gilde het uit van blijdschap. Uiteindelijk werd ook deze set geclaimd.