Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Fernald: Ik ga voor goud

Fernald: Ik ga voor goud

PARAMARIBO – Kandidaat NPS-voorzitter, Ivan Fernald, zegt te gaan voor goud bij de komende NPS-verkiezingen. Fernald behaalde in de periode als actieve sporter taekwando vele malen, nationaal en internationaal, goud. Hij zei onlangs in gesprek met Radio 10 de partijleden van de NPS geen gouden bergen te zullen beloven maar wel een goede eindbestemming. Hiermee wil de kandidaat-voorzitter het land en de bevolking behoeden voor economisch, sociaal-maatschappelijk en moreel-ethisch verval. Hij wil als voorzitter van de NPS de erfenis van de ex-voorzitter, Ronald Venetiaan, die ook vijftien jaar lang president is geweest, voortzetten.

Fernald zegt voor 10 of meer zetels voor de NPS te gaan bij de komende verkiezingen van 2015. Hij benadrukt vele afdelingen en onderafdelingen binnen de partij achter zich te hebben. Op de vraag of hij voldoet aan het profiel van voorzitter NPS antwoordde Fernald: “Ik was achter in de twintig toen ik benoemd werd tot directeur van het IMEO te Geyersvlijt. Na twintig jaren heb ik een goed functionerend instituut achter gelaten.

Als minister van Defensie was het voor mij een uitdaging om het Nationaal Leger weer het respect te geven dat zij verdient en het is mij gelukt. Als de NPS slaag moet incasseren zal ik op de voorste rij staan. De verkiezingen van het hoofdbestuur en congresbestuur van de NPS vinden op zondag 17 juni plaats. Fernald heeft Gregory Rusland, oud-minister van Natuurlijke Hulpbronnen, als tegenkandidaat voor het voorzitterschap van de partij.