Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ferdinand Wolff wint eerst gouden medaille voor Suriname

Ferdinand Wolff wint eerst gouden medaille voor Suriname

PARAMARIBO — Suriname heeft de eerste gouden plak binnen op de Special Olympic World Games in Berlijn, Duistland. Dinsdag was Ferdinand Wolff op het onderdeel Bocce de beste. Hij versloeg in de finale de Koreaan Jaegyeong Seo met 6-3. Op dit onderdeel was onze landgenoot Marnix Jaliens goed voor brons. Hij versloeg Nestor Rodriguez met maar liefst 8-1.

Volgens Ferdinand was de wedstrijd tegen de Koreaan niet zo een al te moeilijke wedstrijd. De Surinamers pakte het goed op het onderdeel Bocce, een typische Special Olympic sport.

De spelers hebben elk vier ijzeren kogels van ongeveer 1 kilo, die ze moeten rollen naar een kleine witte bal, die op een bepaalde afstand ligt. Het is de bedoeling dat de kogels zo dicht mogelijk bij de bal moeten stoppen. Op die manier scoort de speler punten.

De wedstrijd ging er redelijk spannend aan toe. Halverwege de wedstrijd stond het 3-3, maar met enkele sterke worpen in het tweede gedeelte van de finale, wist Ferdinand die voor het eerst meedoet aan dit toernooi toch met ruim verschil kampioen van zijn categorie te worden.

Zijn coach Varida Jeunesse was dolblij met de prestatie van haar pupil vooral omdat hij debutant is. De Golden Boy werd enthousiast ontvangen en gefeliciteerd door de overige Surinaamse atleten en coaches.

Het bleef op dit onderdeel niet bij één medaille, want Marnix Jaliens pakte brons. Met grote overtuiging won hij de strijd om de derde plaats van Nestor Rodriguez van Uruguay met 8-1. Voor Marnix is het zijn tweede wereldtoernooi. Bij de vorige spelen in Dubai, had hij al een zilveren medaille gewonnen. De enige vrouwelijke Bocce speler, Ingrid Ramsaroep, komt woensdag in actie.

De twee deelneemsters aan Ritmisch Gymnastiek, hebben dinsdag ook hun finale optreden gehad. Samora Ligeon en Vanessa Ghogli hebben alle vier onderdelen moeten doen, te weten hoepels, knotsen, touw, en lint.

De resultaten van deze finales worden woensdag bekendgemaakt, waarna de award ceremonie zal plaatsvinden. Eerder werd Ghogli in de allround competitie derde, terwijl Samora op de vijfde plaats eindigde.