Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Felle brand legt appartementencomplex in de as, wanhopige moeder vraagt om hulp

Felle brand legt appartementencomplex in de as, wanhopige moeder vraagt om hulp

“Ik heb niets meer over, alles is in de vlammen opgegaan”, is de kreet van een wanhopige moeder van vijf kinderen. Drie aaneengesloten appartementen aan de Vidjaystraat in het district Wanica werden gistermiddag verwoest door een brand. Een van de bewoners, de moeder van vijf, beleefde de dag van de brand als de ergste in haar leven.

Ze was op haar werk toen ze het slechte nieuws ontving van haar buren. Bij aankomst op de locatie van haar woning, verloor ze het bewustzijn en werd ze wakker in een rolstoel in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

“Gisteren was de slechtste dag van mijn leven”, zegt de wanhopig moeder. “Ik ben nog steeds in een nachtmerrie. Ik wens dit niemand toe. Je staat op en ineens ben je alles kwijt, al je aardse bezittingen waar je jarenlang hard voor hebt gewerkt”, verklaarde de aangeslagen moeder, nog steeds herstellende van de schok. Ze is God zeer dankbaar dat haar kinderen door de behulpzame buren gered zijn.

De wanhopige moeder doet een beroep op de gemeenschap. Ze vraagt om hulp en donaties voor het verwerven van schoolspullen voor haar kinderen, die ook hun bezittingen verloren in de verwoestende vlammen. “Een moederhart bloedt”, zegt ze teneergeslagen.