Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Feestelijke afsluiting van ambtenarenopleiding bij Biza

Feestelijke afsluiting van ambtenarenopleiding bij Biza

In het Mata Gauri-gebouw werd op 25 september de feestelijke afronding gevierd van de ambtenarenopleidingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) voor het cursusjaar 2022-2023. Na talloze opofferingen om deze opleidingen na werktijd te volgen, konden de geslaagden eindelijk hun welverdiende diploma’s in ontvangst nemen.

Het aantal ingeschreven cursisten voor de districten Paramaribo en Nickerie bedroeg 693, waarvan 432 direct geslaagd zijn en 86 opnieuw hun vakken moeten doen. Daarnaast waren er 70 drop-outs en zijn 107 nooit verschenen.

Verder is bekend dat 458 van de cursisten vrouwen waren en 55 mannen. In vergelijking met vorig jaar zijn het aantal geslaagden gestegen voor de Vooropleiding Surnumerair (VOS), Surnumerairsopleiding (SUR) en de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding II (VAAO II).

Kavitadevi Gangadin, belast met Vorming en Opleiding binnen Biza, gaf aan dat de ambtenaren een weerspiegeling zijn van de kwaliteit van de opleiding, waarbij zij hun aangeleerde tools kunnen toepassen op de werkvloer en in hun omgeving. Ze geeft verder ook aan dat de ambtenaren hun diploma niet alleen moeten inlijsten, maar dit kunnen gebruiken om hun omgeving ook te stimuleren om verder te studeren.

Bij deze memorabele diploma-uitreiking waren ook aanwezig de directeur van Binnenlandse Zaken, Mohamad Eskak, onderdirecteur Administratieve Diensten, Juanito Eijk, onderdirecteur Personeelsplanning & Personeelsbeleid, Shasvien Nirmal, onderdirecteur Financieel Beheer, Joan Sanamin-Tajib en directeur Centraal Bureau voor Burgerzaken, Anastatia Kanapé-Pokie.