Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Fake facebookpagina VHP-mediacommissie

Fake facebookpagina VHP-mediacommissie

PARAMARIBO — Al geruime tijd verspreiden kwaadwilligen via een fake VHP-mediacommissie facebookpagina, valse berichten om de VHP in kwaad daglicht te zetten. Ten overvloede attendeert de VHP-mediacommissie in een persbericht dat ze geen facebookpagina heeft.

De VHP heeft slechts één facebookpagina onder de naam: Vooruitstrevende Hervormings- Partij –VHP. De mediacommissie betreurt het dat de valse berichten veelal racistisch zijn om haat te zaaien tussen de verschillende bevolkingsgroepen.

We vragen de samenleving om alert te zijn. Niemand is gebaat bij onjuiste informatie, dus het klakkeloos doorsturen van valse berichten kan schadelijk zijn voor ons allemaal, stelt de commissie verder in het bericht.

De VHP gaat een klacht indienen bij de politie tegen deze social media-criminelen om een onderzoek te laten instellen en de criminelen ervan te laten vervolgen. Inmiddels is ook gerapporteerd aan Facebook om deze fake pagina te verwijderen

De VHP-mediacommissie geeft verder aan dat officiële berichten van de VHP op facebook, alleen verloopt via de officiële pagina van de VHP. De kwaadwilligen proberen met de fake ‘VHP media commissie’ facebookpagina, de samenleving te misleiden. Wat zij doen, is een welbewuste en stelselmatige misleiding en daarvoor moeten wij waken.