Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » FA Cup-finale winnaarsDOOR CHRIS DINSDALE

FA Cup-finale winnaarsDOOR CHRIS DINSDALE

3 juni 2023 – De FA Cup, ’s werelds oudste voetbalcompetitie, bereikt een spannende finale als felle Premier League-rivalen Manchester City en Manchester United het tegen elkaar opnemen in het Wembley Stadium, Londen.

Manchester City jaagt op een drievoudig winnend seizoen na het binnenhalen van de Premier League-titel en op weg naar de UEFA Champions League-finale tegen Internazionale op 10 juni. City speelt hun eerste FA Cup-finale sinds 2019 en streeft naar een zevende FA Cup-trofee in het algemeen klassement. in een 12e verschijning. Ze hebben tot nu toe nog geen enkel doelpunt tegen gekregen in de competitie, ze kwamen gemakkelijker door de eerste rondes met overwinningen op Chelsea, Arsenal, Bristol City en Burnley, voordat ze Sheffield United versloegen in de halve finale om hun plek op Wembley veilig te stellen. Sleutelman Erling Haaland zal ernaar streven om zijn forse 52 doelpunten dit seizoen te vergroten.

Ondertussen mikt Manchester United op hun eerste FA Cup-trofee sinds ze Crystal Palace in 2016 versloegen, en op de 13e FA Cup-titel in het algemeen. United, dat ernaar streeft om voor het eerst beide grote nationale bekercompetities in één seizoen te winnen, versloeg Everton in de derde ronde en volgde met overwinningen op Reading, West Ham United en Fulham. Een overwinning in de halve finale van Brighton op strafschoppen bezegelde hun ligplaats op Wembley.

Het paradepaardje van 2023 wordt de allereerste Manchester Derby in een grote finale. Het tweetal ontmoette elkaar al 189 keer, waarbij United 78 overwinningen behaalde tegen de City’s 58, terwijl 53 wedstrijden in een gelijkspel eindigden.