Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Expositie Zorg & Hoop

Expositie Zorg & Hoop

Sinds vorige week zaterdag kunnen bezoekers de indrukwekkende resultaten bewonderen van het “Zorg & Hoop” kunstuitwisselingsproject in Waka Pasi. Deze bijzondere expositie komt voort uit de samenwerking tussen de stichting Villa Zapakara in Paramaribo en Mirjam Marks, filmmaker van Underdocs in Amsterdam.

De kunstwerken zijn tot en met zaterdag 30 september te bezichtigen.

Het hart van dit unieke project bestaat uit workshops die plaatsvonden op de deelnemende scholen in zowel Suriname als Nederland. Leerlingen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar werden ondergedompeld in de wereld van klimaatverandering, waarbij films en discussies centraal stonden.

Vervolgens namen de leerlingen, begeleid door lokale kunstenaars Ruth Joeroeja, Fabian de Randamie en Hedy Tjin, deel aan het creëren van hun eigen klimaatposters. Op deze posters gaven ze op artistieke wijze uiting aan hun persoonlijke zorgen over klimaatverandering in zwart-wit, en integreerden ze hun gedachten over positieve ontwikkelingen en zelfbedachte oplossingen in kleur.

De deelnemende scholen in Suriname zijn OS Meerzorg in Commewijne, LBO Brokopondo in Brokopondo en OS Kampong Baroe in Saramacca. Aan Nederlandse zijde namen OS Samenspel Amsterdam Zuidoost, Basisschool de Jutter op Vlieland en V.O. Arte College in Almere deel aan dit project.

Dit ambitieuze project werd mogelijk gemaakt door de steun van de Nederlandse ambassade in Paramaribo en het Fonds voor Cultuurparticipatie. De expositie wordt gehost door Waka Pasi, en de tentoongestelde kunstwerken zijn te bewonderen vanaf 17.00 uur. Alle kunstwerken van de jongeren zijn te bewonderen op de website underdocs.villazapakara.com.