Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Experimenten Natio/Suriprofs vruchteloos

Experimenten Natio/Suriprofs vruchteloos

De mixploeg van de Suriprofs en nationale selectie na de verloren partij tegen Vitesse

Het moest het niveau van de jongens van onze nationale selectie opkrikken. Daarom werd er door de organisatoren van de Parbo Bier Cup het initiatief genomen om de jongens van de nationale voetbalselectie van Suriname in een mixteam uit te laten komen met de jongens van de Suriprofs. Drie jaar geleden werd dat voor het eerst gedaan in de Parbo Bier Cup 2009. Toen al leek dit een misplaatst experiment, want de jongens vormden geen team. De eerste wedstrijd werd dan ook teleurstellend verloren van de latere kampioen Frans-Guyana. In de jaren na 2009 is er niets meer gebeurd op dit gebied.

In 2012 is men weer met een soortgelijk experiment gekomen. Nu met de bedoeling het niveau van de Surinaamse op te krikken naar het niveau van de Suriprofs. Wat als eerste opviel, is dat de Suriprofs niet met haar sterkste team afgereisd is naar Suriname. Met de jongens van Suriname leek de samenwerking niet zo best. Op het veld zag je duidelijk twee groepen voetballers in een team. Deze nieuw vorm van het ontwikkelen van het Surinaamse voetbal werpt tot nog toe geen vruchten af. Experiment mislukt! Dit had Dagblad Suriname gekopt op haar voorpagina in 2009 na de 1-0 verloren partij tegen Frans-Guyana. Toen was er kritiek hierop, onder andere van trainer Stanley Menzo. Men vond dat we niet zo negatief ingesteld moesten zijn. In 2012 werd op de persconferentie na het eerste verlies tegen Guyana door aanvoerder van Surinatio, Milano Koenders, aangehaald dat de pers de zaak te negatief benadert. De media brengt zaken naar voren zoals ze zijn.

De stelling waarom niet de nationale selectie mee heeft gedaan, werd groter na de verloren partij tegen Vitesse zondag. Dan zouden we tenminste een gehecht team aan het werk zien, waarbij we als team beter zouden gaan worden door te spelen tegen Guyana en Vitesse. Nu hebben individuele spelers de kans gekregen te spelen.

De Parbo Bier Cup is het best georganiseerde voetbaltoernooi in Suriname. Geen enkele andere organisatie, op de SVB na, pakt zaken zo professioneel aan. Dit jaar heeft de organisatie op de laatste speeldag, zondag, het Andre Kamperveenstadion kunnen vullen met supporters. Iets wat we in jaren niet hebben gezien. Er waren auto’s tot aan de Stoelmanstraat geparkeerd. Gezien ook het feit dat Guyana de organisatie in de maling nam door met een B-team af te reizen naar Suriname, moeten de organisatoren in het vervolg harde afspraken maken met ploegen die meedoen aan dit toernooi.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: