Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ex-vrouw van gouddelver achter slot en grendel wegens verduistering

Ex-vrouw van gouddelver achter slot en grendel wegens verduistering

De politie van het bureau Latour heeft op 30 september de verdachte S.N. aangehouden op verdenking van verduistering van geld en sieraden van haar voormalige echtgenoot, G.C., een gouddelver van beroep.

G.C. deed zijn aangifte op het politiebureau Latour tegen zijn ex-vrouw. Hij beweerde dat hij gedurende vier jaar een liefdesrelatie had met de verdachte en haar vertrouwde om zijn zaken te regelen, terwijl hij vaak in het binnenland verbleef voor zijn werk.

De man gaf haar geld om op de bank te storten wanneer hij in de stad was en had ook een regeling getroffen met een bank om zijn sieraden daar op te slaan. Op een dag beëindigde S.N. de relatie zonder duidelijke reden en G.C. probeerde vervolgens een afspraak te maken om zijn geld en sieraden terug te krijgen, maar kreeg geen respons van haar.

Steeds als hij contact met haar opnam, kreeg hij verschillende verhalen te horen en uiteindelijk was ze onbereikbaar. Dit leidde tot zijn beslissing om aangifte te doen tegen zijn ex-vrouw. De politie heeft de verdachte opgespoord en op 30 september 2023 gearresteerd.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is S.N. door de politie aangehouden in het vrouwencellenhuis van het politiebureau Geyersvlijt.