Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » EU- parlement komt niet naar Suriname *NEW*

EU- parlement komt niet naar Suriname *NEW*

Het Europees Parlement heeft besloten dat het niet naar Suriname zal afreizen voor de volgende EU-ACP top. Dit maakt Europarlementarier Toine Manders in een persbericht bekend. Op de website van het Europees Parlement staat evenwel niets vermeld. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken was niet bereikbaar.

Manders zegt dat hij “blij” is met dit besluit. “Een parlement dat mensenrechten hoog in het vaandel heeft, moet zich niet inlaten met een omstreden figuur als Bouterse die de top wilde misbruiken om de wereld te laten weten dat daar zogenaamd niets aan hand is” aldus de VVD’er die na de aanname van de amnestiewet een offensief was begonnen. Hij heeft geprobeerd de EU- parlementariërs te overtuigen om de top naar een ander ACP land te verhuizen om zo Bouterse te boycotten. Manders gooide Guyana op. Dit voorstel zal worden besproken met de ACP landen.

Manders hoopt met dit besluit ook de EU-Suriname dialoog die gaat beginnen op 30 mei naar aanleiding van de aangenomen amnestiewet, verder te versterken. “Mocht de dialoog niets opleveren, dan is een Europees reisverbod voor Bouterse en zijn medeverdachten van de Decembermoorden wel het allerminste wat de EU zou kunnen ondernemen” aldus de VVD-Europarlementariër.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: