Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ettore’s Wood Fire Pizza: ambachtelijke pizza in Paramaribo

Ettore’s Wood Fire Pizza: ambachtelijke pizza in Paramaribo

door Sharon Singh

PARAMARIBO — Ettore’s Wood Fire Pizza is de nieuwste pizzazaak van Paramaribo. Maar niet zomaar eentje; de pizza’s van Ettore’s zijn home made en worden door een Italiaanse chef gebakken. Een extra element: chef Ettore Maiorana bakt de pizza live in een hout gestookte pizza-oven.

De gasten die mochten voorproeven raken maar niet uitgesproken; deze pizza’s zijn rijkelijk belegd met kaas en vlees en er is voor ieder wat wils. Daarom introduceerde de chef meer dan twintig pizzasoorten. Ook de vegetariërs komen aan hun trekken. En wie toch iets anders lust dan wat op het menu staat, mag een samenstelling van ingrediënten maken naar keuze.

“Wat wij beogen is een familiefeest creëren met het accent op gezelligheid. Hier kan je lekker genieten van pizza, wijn en Italiaanse ijsjes in een ontspannen sfeer”, merkt Egon von Foidl, managing director van Courtyard by Marriott, op.

[Foto: Irvin Ngariman]

Ettore’s Wood Fire Pizza, die 28 augustus officieel wordt geopend, is één van de restaurants van Marriott. Dit hotel beheert ook Sakura Nikkei Cuisine, Meat Us Restaurant en Med by Flavors. Waarom een pizza restaurant erbij? “Toen Ettore ons benaderde en over zijn ambitie vertelde, besloten we een pizza restaurant om hem heen te bouwen.”

De Italiaan wist al op zijn veertiende dat hij een pizza-chef wilde worden. Hij belandde op gegeven moment in Suriname. Na zijn kwalificaties te hebben overlegd, was de zaak al gauw beklonken. Von Foidl, die zelf half-Italiaan is, heeft diverse smaken van de ambachtelijke pizza geproefd, maar wilde niets kwijt over zijn voorkeur. “Proeven jullie zelf maar en laat me het daarna weten”, klonk hij zelfverzekerd.

De avond vol pizza, wijn en een charcuterie board (kaassoorten, salami, olijven, druiven en prosciutto) kon niet meer stuk. Maar de chef had nog een verrassing voor zijn gasten: nutella pizza; dat was de absolute topper van de avond! De affogato was een knappe afsluiter van een avondje ambachtelijke pizza proeven.

[Foto: Irvin Ngariman]